Създателят на най-успешния уеб сериал в България пред Топ Преса: Започнах от нулата, не разбирах нищо от снимане, гледаха ме само роднините

Денислав Димчев е роден на 5 януари 2000 година в София. През 2019 година завършва 91 Немска езикова гимназия. В момента е студент последна година по Маркетинг и мениджмънт в Лондон. От малък се занимава с театър, пеене, танци и по-специфично с музикален театър. Мечтата му е да продължа да се развивам в тази сфера и някой ден да си отворя собствена маркетингова агенция или продуцентска къща. В момента е един от най-популярните влогъри у нас и създател на най-успешния български уеб сериал.

 

– Дени, от кога се занимаваш със снимане и обработка на видеоклипове и от кога си партнираш с Youtube?

 

– Създадох канала си “The Boxing Antelope” в Youtube през 2017 година. Започнах от нулата. Не разбирах нито от снимане, нито от обработка и трябваше сам да се науча чрез различни уроци, които намирах в интернет. С всеки един проект и всяко видео, успявах да науча нещо ново, дори в един момент работех като монтажист на сватби в едно фотостудио. Най-любимата ми част от снимачния процес, обаче, е когато приключим всички сцени и мога на спокойствие да разгледам заснетите кадри.

 

Кога дойдоха първите ти успехи с канала и кога разбра, че си популярен?

 

– В продължение на една година качвах видеа всяка събота от 10:00 часа без да пропусна нито една седмица въпреки минимиалните гледания и подкрепа, които получавах. Единствените ми абонати бяха роднините ми. Първият успех за канала дойде през лятото на 2018, когато публикувах поредицата си “Момичета срещу Момчета”. Видеото пожъна огромен успех и събра над 1 милион гледания. Аз не се смятам за известен или популярен. Радвам се, че мога да забавлявам хората с видеата си, да ги карам да съпреживяват историите заедно с мен: да се смеем и дори да плачем заедно.

Ти си един от главните „виновници“ за реализацията на уеб сериала „Кървава луна“. Какво те мотивира да осъществиш този проект?

 

– Моята страст към филми и сериали със свръхестествени елементи започва отново от ранна детска възраст. Винаги съм искал да участвам в подобен проект, но за жалост такъв тип продукции не се снимат в България, а шансът да те изберат в чужбина е почти минимален. Първоначално идеята ми беше  през месец октомври да заснема поредица от страшни видеа с Хелоуинска тематика за моя  Youtube канал The Boxing Antelope. После когато към каста се присъедини и моята много добра приятелка Ива Мандичева и нашия оператор Билян Жеков, проектът стана много по-сериозен. Искахме да представим една малко по-различна история, изпълнена с приключения, любов, драма и разбира се свръхестествени същества. В момента “Кървава луна” е най-гледаният (над 1,5 милиона гледания на епизод) и най-успешният български уеб сериал правен някога.

 

Участваш в него и като актьор, и като режисьор. Трудно ли се съчетават тези две роли?

 

– Когато човек прави това, което му харесва, то никога не е в тежест. Чувствах се изключително щастлив и мотивиран и в двете си роли. Разбира се, нямаше да мога да се справя без помощта на уникалния екип, който събрахме.

 

Как избра останалите актьори в сериала? Познаваше ли се с тях преди това или се запозна на снимачната площадка?

 

Винаги когато се започне нов проект най-трудната част е да намериш подходящите хора, които да са на същата вълна и да са готови да се впуснат в това мистериозно приключение. За късмет, когато споделих идеята в приятелския си кръг, ролите сами се запълниха. Разбира се, че искам да включа и още персонажи към сериала ако публиката желае продължение на нашата върколашка сага. Всички сме като едно голямо семейство. Познавахме се преди “Кървава луна” и това много допринесе за емоцията и химията между героите по време на снимки.

 

Може ли да споделиш с нашите читатели любопитни случки и истории от снимачната площадка?

 

– Любимите ми моменти са, когато снимаме навън в 3 през нощта, пеем, танцуваме и се опитваме да се стоплим по някаъв начин. Въпреки, че на камера изглежда, че времето е приятно, всъщност доста често си е студено. Една сцена няма да забравя никога през живота си. Трябваше да заснемем хорър момент, в който давят моя герой (Алекс) във вана. На терена нямаше топла вода и бяхме принудени да напълним цялата вана с ледено студена вода докато навън температурата беше под нулата. Най-страшната част беше, когато ме потопиха за първи път и не можех да дишам, а всички си мислеха, че в този момент играя. И до ден днешен ми се е запечатало в съзнанието.

 

Реализирал си още един проект – уеб сериала „Проклятието“. Би ли разказал малко повече за него?

 

“Проклятието” е вторият уеб сериал, който създадох. Публикувах първите 4 епизода през oктомрви 2021 година, а поради огромния интерес към поредицата (над 700 хиляди гледания на епизод) до няколко месеца очаквам да започнем работа и върху продължението. Сериалът отново е на хорър тематика, като този път се фокусираме върху разследването на серийни убийства като замесваме и свръхестествения елемент на проклятие предавано от поколение на поколение. Кастът е уникален и всички са наистина талантливи. Въпреки страшната тематика на продукцията в “Проклятието” се заплитат типични кавги между братя и сестри, най-добри приятели, както и много комедийни елементи.

 

В последнo време се обърна към музиката. Какво те подтикна да го направиш и колко парчета вече имаш?

 

За първи път посетих музикален педагог през 2007 година. Тогава открих страстта си към музиката и към музикалния театър.  Благодарение на Youtube получих платформа, на която можех да споделя всичките си вътрешни терзания и размисли. Първата ми песен “Връзката прекъсна” излезе 2018 година и беше номинирана в категорията за “Дебют на годината” на годишните музикални награди на БГ Радио, а в момента има и над 5 милиона гледания.

 

“Писна ми” пък е вторият ми сингъл, който пожъна огроемн успех и достигна до 1 място в класациите на Ютуб през 2020 година. През 2021 пък публикувах кавър на песента на Милко Калайджиев “За да те забравя”, както и третия си сингъл “Право в десетката”, в който разказвам за една моя много тежка раздяла.

 

– Песните ти изцяло авторски ли са – и като текст, и като музика и аранжимент, или имаш помощници?

 

– Текстовете на “Връзката прекъсна” и “Писна ми” са авторски, а музиката е на талантливия Бате Пешо. За направата на “Право в десетката” огромна заслуга има певицата Десита, която ми е много близка приятелка и съвместно направихме проекта и успяхме умело да пресъздадем трагичната любовна история.

 

Работя върху проекти, които чувствам близки до себе си и в които смятам, че публиката също би могла да се припознае. Ще се радвам ако успея да намеря златната среда.

 

– Какво ново и интересно да очакваме от Денислав Димчев?

 

– Смятам да започна да се занимавам още по-сериозно с музика и създаването на филмови поредици. Затова очаквайте още много нови музикални проекти, концерти и събития от мен, както и всякакви други изненади. Ще продължавам да развивам Youtube канала си и другите си социални мрежи като ТикТок и Инстаграм ( @denislavdimchev). През януари започвах снимки на новата си песен, както и на първия български Youtube ситком. По-късно през годината очаквайте и продължението на хитовия сериал “Проклятието”. Можете също така да гледате и новата поредица наречена “Страшни истории”, които ще ви срещнат очи в очи с най-големите ви кошмари.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене