Отлагат старта на новата система за издаване на билети за любителски риболов

От Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури изразиха задоволство за активното участие в онлайн семинара, проведен на 27 януари във връзка със старта на новата информационно-статистическа система.
Изслушани са всички коментари, препоръки и предложения с обратна връзка по време на демонстрацията на модула за издаване на билети за любителски риболов. От екипа, разработил новата информационна система, са готови да бъдат отразени някои промени, на базата на полезни предложения. В тази връзка е взето решение да се отложи старта на системата. Изразява се увереност, че новата системата е разработена съгласно изискванията на действаща нормативна уредба в Република България и получените указания от юридическия екип в ИАРА.

По отношение на достъпа през системата до личните данни на лица, на които вече са издавани риболовни билети, е важно да се каже, че системата е разработена съгласно изискванията на Регламент ЕС 2016/679 относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и Политиката за защита на лични данни на ИАРА.
На сайта на ИАРА допълнително ще бъде публикувана инструкция за работа с новата информационна система, както и нова дата за стартиране за работа с нея.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене