ВМРО да се управлява от триумвират, предлага Каракачанов

На Конгреса на партията, насрочен за 12 февруари, да се изберат трима съпредседатели на Организацията – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, призова лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов във фейсбук:

Моето предложение за това съпредседателство са: Ангел Джамбазки – евродепутат втори мандат, най-активният български представители в ЕП, както и един от най-дейните млади български политици през последните години.

Искрен Веселинов – председател на групата на ВМРО в 44-тото НС и председател на една от най-тежките комисии по регионално развитие и благоустройство в парламента.

Александър Сиди – един от най-активните народни представители на ВМРО в 44-тото НС. Представител на младото поколение, който доказа своята решителност да брани българския интерес и каузите на ВМРО, независимо от трудностите.

В това ръководство като секретар място трябва да има и Юлиан Ангелов, който като организационен секретар ръководеше щабовете на всички предизборни кампании през последните 10 години.

„Настъпи времето по-сериозно да ангажираме поколението от сегашните ръководни структури на ВМРО, което натрупа политически и административен опит в законодателната и в изпълнителната власт.

Колкото до мен, аз нямам намерение да излизам в политическа пенсия и ще продължавам да работя активно за авторитета на ВМРО и за каузите, за които ВМРО е воювала в своята 128-годишна история, воюва и до днес. Ще заема своето място такова, каквото ми отредят Конгресът и членовете на Организацията“, посочва още Красимир Каракачанов.

Красимир Каракачанов отчита, че 2021 година е била трудна:

„Но тя беше функция от изминалите четири сложни и в същото време ползотворни за каузите ни години, в които ВМРО беше в законодателната и изпълнителната власт. Имахме 12 народни представители, имахме зам.-министри, имаме кметове на общини и кметства, общински съветници в цялата страна.

Нека да си го кажем директно – благодарение на ВМРО в правителството и парламента бяха поставени ясни и категорични условия за членството на Македония в ЕС и не бяха изпълнени чуждите поръчки. Така направихме възможна една обща твърда позиция, с която, както виждате, се съобразяват и днешните управляващи.

Що се отнася до отбраната – за 4 години направих толкова неща, колкото не бяха правени за последните 30 години. Като се започне от повишаването на доходите на военнослужещите, превъоръжаването и въвеждането на доброволната служба и се стигне до трайно повишения авторитет и доверие към Българската армия“, посочва той и допълва, че няма от какво да се срамуват от присъствието си в изпълнителната и законодателната власт“, се казва още в позицията на Красимир Каракачанов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене