От последните минути! Обвиненият за смъртта на Виктория излиза под домашен арест

До броени дни става баща

Реджеп Алиев излиза под домашен арест. Това определи състав на Окръжния съд в Благоевград, председателстван от съдия Диана Узунова.

Обвиняемият Алиев е на 27 години от село Хвостяне. Повдигнати са му две обвинения от прокуратурата – за употреба на канабис и шофиране под влиянието му, както и за причиняване на смъртта на Виктория Огнянова от Гърмен след ПТП и бягство от местопроизшествието.

Вчера мярката на Реджеп бе отложена от съда поради неявяване на адвоката му.  Днес той беше защитаван от двама юристи – Александър Гюнджиев и Валя Рупчева, които поискаха „домашен арест“, тъй като няма безспорни доказателства за вината му. От своя страна прокуратурата настоя за налагане на мярка за неотклонение „постоянен арест“ заради опасност от укриване.

По време на съдебното заседание стана ясно, че жената до Алиев е бременна в 9-и месец и всеки момент ще роди. Отделно от това в защитната си теза адвокатите му посочиха, че по време на пътния инцидент той не е бил под въздействие на опиати.

От своя страна пред съдебния състав обвиняемият Реджеп заяви: „Г-жо съдия, моля да ме пуснете под домашен арест, защото чакам жена ми да роди, да не стане нещо на бебето, то няма вина“, обърна се през сълзи на очи Алиев пред съдия Узунова.

При пътния инцидент първоначално Реджеп е помислил, че е ударил животно. Спрял на аварийни и видел, че радиатора на колата е пробит. Впоследствие оставил автомобила на бензиностанция в Дъбница. Върнал се, заедно с приятелите си, за да си вземе колата. Отишли и до мястото на инцидента. Именно там са арестувани. На мястото на инцидента са били бившият приятел на Виктория и братовчед му, които не дали информация, че Виктория е била в колата им и я познават.  Едва часове след това те са арестувани.

Защитниците на Реджеп в лицето на адвокатите – Александър Гюнджиев и Валя Рупчева, са категорични, че експертизите ще докажат, че Алиев няма да е единственият обвиняем.

В крайна сметка, съдът в Благоевград счете, че Алиев не се е укрил. А той от своя страна след чутата мярка „домашен арест“ заяви : „Никога няма да изляза, разбрах ви, г-жо съдя“.

В мотивите на магистратите се посочва, че по време на пътния инцидент е било тъмно, както и че обвиняемият очаква дете.

Както Топ Преса съобщи, на излизане от съдебната зала вчера Реджеп каза, че не е видял трупа на Виктория. Днес обаче запази пълно мълчание пред медиите.

Припомняме, че Алиев е осъждан за употреба на наркотици.

Той бе задържан с още петима мъже – трима негови приятели, които са били в колата на Алиев, и двама мъже от Гърмен и Хаджидимово – първият от които бивш приятел на Виктория.

Всички останали са на свобода въпреки твърденията на близки, че бившият приятел на момичето, който е и семеен, я е насилвал преди Виктория да напусне автомобила му. Експертизата ще докаже дали тя е била жива или мъртва при напускането на возилото. Очакват се резултатите и от детектор на лъжата, на който са подложени петимата мъже.

Ако вината на Алиев бъде доказана, го грозят до 15 години лишаване от свобода.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене