Допълнителни временни противоепидемични мерки на територията на община Доспат

За периода 07-11 февруари се преустановяват присъствените учебни занятия на учениците от VI , VIII, IX и XI клас

З А П О В Е Д
№ К-67
гр. Доспат, 01.02.2022 г.

На основание чл.44,ал.2 от ЗМСМА, чл. 63в и чл. 63, ал. 7 от Закона за здравето във връзка Решение No 72/26.01.2021 г. за удължаване на срока на обявената с Решение No 325 на Министерския съвет от 14.05.2020 г. извънредна епидемична обстановка, предвид влошаване на епидемичната обстановка на територията на община Доспат

НАРЕЖДАМ:

I. Въвеждам допълнителни временни противоепидемични мерки на територията на община Доспат, считано от 01.02.2022 г.:
1. Ограничава се до 50% капацитет/работна площ/брой лица в обектите и дейности със значение за общественото здраве и заведенията за хранене и развлечения и при спазване на подхода със „Зелен сертификат“.
2. Забраняват се посещенията на непълнолетни лица след 22,00 часа в питейните и нощни заведения.
3. Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности, дейности по интереси (с изключение на заниманията по интереси в рамките на целодневната организация, които се провеждат без смесване на ученици от различни паралелки), екскурзии, спортни празници и други, организирани от училищата за всички възрастови групи.
4. Въвежда се нов режим на обучение за учениците от I до XII клас в училищата на територията на община Доспат за периода 07-18 февруари 2022 г.:
4.1. Продължават присъствено да се обучават учениците от I до IV клас и извършват индивидуалните терапевтични сесии на деца със специални образователни потребности, при спазване на противоепидемичните мерки.
4.2. За периода 07-11 февруари се преустановяват присъствените учебни занятия на учениците от VI , VIII, IX и XI клас. Обучението от разстояние в електронна среда за тези ученици се организира със заповед на министъра на образованието и науката. За учениците от V, VII, X и XII, учебният процес остава присъствен, при спазване на противоепидемичните мерки.
4.3. За периода 14-18 февруари се преустановяват присъствените учебни занятия на учениците от V, VII, X и XII клас. Обучението от разстояние в електронна среда за тези ученици се организира със заповед на министъра на образованието и науката. За учениците от VI , VIII, IX и XI клас учебният процес остава присъствен, при спазване на противоепидемичните мерки.
II. Да продължат да се спазват всички разпоредени от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки с цел опазване живота и здравето на гражданите и предотвратяване епидемично разпространение на COVID -19.
III. Временните противоепидемични мерки, определени с настоящата заповед могат да бъдат променени в зависимост от епидемичната ситуация на територията на община Доспат.
IV. Настоящата заповед да се публикува на интернет страницата на община Доспат.
V. Заповедта да се сведе до знанието на кметовете на населени места и кметския наместник и всички заинтересовани лица за сведение и изпълнение.
VI. Контрол по изпълнението на настоящата заповед възлагам на общинския кризисен щаб и органите на МВР.

ИНЖ. ЕЛИН РАДЕВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ДОСПАТ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене