Президентът на Северна Македония прие сепаратистите от ОМО Илинден!Обясни им че номера им няма да минава вече! !

ТОП ПРЕСА ОТ ГОДИНИ ИЗОБЛИЧАВА ЛЪЖИТЕ И МАНИПУЛАЦИИТЕ НА СЕПАРАТИСТИТЕ ОТ ОМО ИЛИНДЕН! 

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски се срещна с организацията ОМО „Илинден“ и „Сдружения на граждани от Република България“, съобщиха от кабинета на държавния глава. Според съобщението на кабинета, ОМО „Илинден“ и останалите сдружения са информирали Пендаровски за своята работа относно правата на човека, толерантността и изграждане на гражданско общество.

Пендаровски е обяснил, че между София и Скопие започва нова фаза в двустранните отношения и че политическите институции от двете страни трябва да допринесе за разрешаване на двустранните въпроси и че скоро му предстои посещение в България.

„Северна Македония е насочена към развитие на добросъседски и приятелски отношения с Република България, в духа на Споразумението за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете страни от 2017 г.“, гласи кратката информация, публикувана от Президентството в Скопие.

ОМО „Илинден“ е организация с отказана регистрация от българския Конституционен съд заради сепаратизъм.

Първоначално предвидената им среща с Пендаровски за първата десетдневка на януари беше отложена преди посещението на българския премиер Кирил Петков там, припомня БНТ. ОМО „Илинден“ настоява за признаване на т.н. „македонско малцинство“ в България.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене