Вдигат цените на такситата в Сандански

Таксиметровите превозвачи получиха “благословията” на “старейшините” към Общинския съвет в Сандански да бъде увеличена ставката на минималните и максималните цени на таксиметров превоз на пътници за един километър пробег на територията на общината. На председателския съвет присъстваха двама представители на таксиметровите превозвачи – Сашка Ватева и Васил Пехливанов, които мотивираха искането за повишаване цената на таксиметров превоз от 2022 г. Стана известно, че цената не е повишавана от 2014 г. и е в размер на 70 ст. минимална, а таксиметровите превозвачи настояват да се повиши на 1.00 лев.

„Ако не бъде повишена цената и да е еднаква за всички, то някои наши колеги ще се възползват да возят на по-ниска цена от 1.00 лев и това на практика означава, че ще има нереална конкуренция”, каза С. Ватева. „С решение на Общинския съвет, като се гласува минимална цена от 1.00 лев, това значи, че колегите не могат да возят под тази цена, ако бъдат установени такива, ще бъдат санкционирани”, каза С. Ватева.

Искането на таксиметровите превозвачи бе включено в проектодневния ред на предстоящото редовно заседание през месец февруари след гласуване, като единодушно всички председатели на постоянни комисии гласуваха “за”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене