Енчев: Имаме шокираща новина, ако Пендаровски направи това, Радев да оттегли поканата за визита му в София!

Ако срещата на Пендаровски с ОМО „Илинден-Пирин“ се осъществи, българското правителство трябва радикално да преосмисли преговорната си стратегия със Скопие

Имаме шокираща новина за българските адвокати на македонското еврочленство: В петък президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски ще се срещне с “ОМО-Илинден”-Пирин, твърди скопската телевизия “Алсат-М”.

Това пише в свой коментар, цитиран от Епицентър, Велизар Енчев.

Вижте останатала част от анализа:

Според нея срещата ще бъде в петък, 28 януари, в резиденцията „Водно“.

За подобна среща на Пендаровски бе съобщено от президентския му офис преди посещението на Кирил Петков в Скопие, но тя бе отложена, за да не се дразни българската страна.

Ако утре Стево Пендаровски приеме делегация на сепаратистката организация ОМО „Илинден-Пирин“, Румен Радев е длъжен да оттегли поканата си за гостуване в София на македонския президент.

Ако срещата на Пендаровски с ОМО „Илинден-Пирин“ се осъществи, българското правителство трябва радикално да преосмисли преговорната си стратегия със Скопие.

Само след 24 часа управляващият елит в България май ще научи, че отново е измамен и сляпо е слугувал на илюзията си, че с македонизма може да се преговаря.

blitz.bg
 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене