Двама братя от Разлог се сдобиха с юбилейната монета на Стоянка Мутафова след 8 часа на опашка пред БНБ при -10 градуса

Двамата братя от Разлог Крум и Никола Джупанови и техните приятели Калин Говедаров и Владимир Кавалски станаха горди притежатели на по две юбилейни монети с лика на незабравимата актриса Стоянка Мутафова. За това обаче им се наложи да мръзнат от три и половина часа след полунощ при минус 10 градуса пред касовия център на БНБ в София докъм 11.20 ч. преди обяд, когато най-накрая дойде и техният ред и се сдобиха с желаните монети.

Крум Джупанов сподели: „Жалко, че голямата Стоянка Мутафова не дочака своята стогодишнина, заслужаваше да влезе в Гинес! Ще я запомня не само като актриса, но и с борбата й за оцеляване, любовта й към хората и извисяването й над ударите на съдбата. Въпреки минусовите температури за мен и брат ми Никола и приятелите ми Калин и Владимир беше чест да почетем по този начин паметта на Стоянка Мутафова. Чакахме и се редихме сякаш за билети за нейно последно представление. Тук, на касовия център, на 17 януари успяхме да вземем и монета с лика на нашия войвода Гоце Делчев. Смятаме за свой патриотичен дълг да имаме последните български левове, които БНБ пуска, защото един от символите на България и нашата сила като независима държава – лъвът /левът/, ще бъде унищожен скоро. На касовия център на БНБ сме доволни от отношението на охраната и от голямата експедитивност на касиерките на гишетата. Единственото нещо, което ни възмути до дъно, е експлоатацията на бедни роми от алчни прекупвачи, които накараха леко облечените хора да им се редят още от 23.00 часа преди полунощ да вземат монети. Това трябва някой да го прекрати. На опашката не видяхме политици, депутати или известни хора”, допълни Крум.

Братята Крум и Никола Джупанови и Калин Говедаров от Разлог

Той и брат му Никола работят във финансовата сфера. От Югозападна България на опашката за монетата бяха още дупничанинът Георги Могиларов, ИТ специалистът Петър Милев и др…

Георги Могиларов /вдясно/ от Дупница 

Георги Могиларов сподели, че работи в „Пирогов”, има три деца и три внучета, баща му е от Могиларския род в село Баланово.

Опашка за монетата в студа пред банката

Петър Милев бе удоволетворен, че този път късметът му се усмихнал и си купил монетата с лика на Стоянка Мутафова. Нумизмати от Перник също се наредиха в полунощ за монетата и си я купиха.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене