Деца от Бургас помагат на оцеляващия без крака Димитър от Дупница

Ученици от Бургас са готови да закупят антидекубитален дюшек за 73- годишния дупничанин Димитър Стоилов, който е с ампутирани крака.

Димитър живее със съпругата си Силвия Динева в жк „Бистрица“ в Дупница в дома на своя съседка, която им помага. Двамата разчитат на помощта на близки и познати, надяват се да бъде одобрена молбата им за асистент, който да се грижи за Димитър.

Децата от Ученически съвет на училище СУ „Св. Св. Кирил и Методии” са потресени от историята на възрастната двойка, която се бори да оцелее. Младите и предприемчиви бургазлии са изпратили писмо до кмета на община Дупница Методи Чимев, като молят той да вземе присърце молбата на двамата дупничани за общинско жилище и помогне за осигуряването на така необходимия асистент, тъй като и Силвия също има ТЕЛК и не е в състояние да се грижи за мъжа си.

„Двамата в момента живеят в крайна бедност. Жената се опитва да готви и почиства, но отчитайки трудната и подвижност, това е изключително тежко за нея. Подали са молба за общинско жилище, но още няма отговор. Съседите им помагат с каквото могат, но тези хора се нуждаят от жилище, храна и грижи.

„Тази история много ни трогна и ние, учениците от училище СУ ”Св. св. Кирил и Методий” град Бургас, често се занимаваме с благотворителна дейност и искаме отново да помогнем. Затова искрено Ви молим да съдействате да им бъде осигурено общинско жилище. Знаем, че при тях ходи рехабилитатор и им е осигурена храна. Но тези хора имат нужда от по-добри условия, от инвалидна количка и личен асистент, който да се грижи за тях. Искрено се надяваме и вярваме, че ще приемете молбата ни присърце и ще помогнете да облекчим болката им поне малко. Ние сме готови да закупим антидекубитален дюшек, който ще бъде от полза на г-н Стоилов. Благодарим ви предварително!”, пишат бургазлии до градоначалника на Дупница Методи Чимев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене