Полицията залови „пишман майстори“ на покриви край Кресна

На 25.01.22 г. в РУ Сандански е постъпило оплакване от 76 – годишна жена от с. Горна Крушица, общ. Струмяни, която съобщила, че е била въведена в заблуждение от група лица, които ремонтирали покрива на къщата и в селото. По данни на подателката на сигнала лицата обещали да ремонтират покрива за 150 лева, но след като приключили, без да влагат каквито и да е строителни материали, и поискали още 840 лева, които възрастната жена предоставила.

Пострадалата жена е дала добро описание на лицата и на автомобила, с който те се придвижвали. По–късно през деня при организираните и извършени заградителни мероприятия на изход край гр. Кресна, полицейски служители спират лек автомобил „Форд Торнео“, отговарящ на описанието. В автомобила са пътували общо 6 лица на възраст от 25 до 44 години от села в областите Силистра, Хасково и Стара Загора. Лицата, съпричастни към извършването на деянието, са доведени и задържани със заповеди в РУ Сандански, а сумата от 840 лв. е върната от 44-годишния водач на автомобила.

В полицейското управление е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Прокуратурата в гр. Сандански е уведомена, а работата по случая продължава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене