Владимир Москов: Няма да правим компромис със здравето на хората, а ремонтите на улиците остават приоритет за 2022 г.

„Ваксинирането спасява животи. Няма да правим компромис със здравето на хората. Ако нещата опират до пари, отворени сме за всеки един човек, който може да бъде спасен, ще направим всико необходимо. Нека жителите на общината не се притесняват да се обръщат директно към нас за подкрепа и подпомагане“, заяви пред журналисти кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

Здравеопазването е само един от приоритетите в работата на Общинската администрация за 2022 година. Съвместно с ВиК ще продължи смяната на водопроводи в град и селата, пояснява управникът.

Един от големите проекти, който е в процедура, е този за цялостно обновяване на Дома на културата. Въпреки, че е осигурено финансиране по програма „Региони в растеж“, общинската хазна ще трябва да отпусне допълнително средства. Причината – значително поскъпването на стоките и услугите в сравнение с периода, който е подготвян проекта – преди 6-7 години.

Ремонът на Дома на културата би трябвало да стартира през пролетт, а също и работата по новия околовръстен път през м. Текето.

Завършването на социалните жилища в бившата казарма също е сред водещите проекти в изпълнение на местната власт.

На ремонти и асвалтиране на улици могат да се надавят жителите на селата Мосомище, Борово, Баничан, Брезница. В град Гоце Делчев също ще се работи по улица ул. „Пейо Яворов“, която води до новото кръгово и бизнес зоната в бившия УКВ-завод и „Пирин Текс“. Също така ще се работи в кв. Средна и кв. Кумсала, западно от Дома на културата, започвайки от ул. „Екзарх Йосиф“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене