След жандармерийското насилие: Радослав Сарафов ще бъде опериран заради скъсан менискус

Това е установил обстоен медицински преглед в столична клиника

Радослав Сарафов ще бъде опериран заради скъсан менискус.

Това е установил обстоен медицински преглед в столична клиника, а констатацията е, че Радо има средна телесна повреда, а не лека, както бе квалифицирана от прокуратурата след първото медицинско свидетелство след случилото се в събота срещу неделя вечерта.

Сарафов има силни болки в коляното и това го лишава от възможността да работи, съобщи на ИНФОМРЕЖА съдружникът му Георги Делиев по-рано през деня.

Чрез послание във фейсбук, Сарафов благодари за подкрепата и заявява категорично, че ще търси правата си изцяло по съдебен път.

Както стана ясно, вчера от прокуратурата обявиха, че е започнало разследване, а до момента само един от тримата служители ще бъде подведен под отговорност за това, че е упражнил насилие над Сарафов.

Предвид това, че травмите на Радо са по-сериозни ще има преквалифициране на члена от НК, по който ще бъде подведен под отговорност жандармериста.

Ето какво написа Радо на стената на фирмената си страница:

Здравейте, приятели!

Днес приключих с всички медицински прегледи и становища. След силни болки в коляното се наложи и преглед при травматолог в гр. София, който установи, че имам оток в коляното и скъсан менискус и веднага насрочи операция за 31.01.2022г. Заключението на съдебен лекар е:

Отоци в коляното и ПРЯСНО скъсан менискус в следствие на силен ритник във външната част на коляното. Становището е изключително дълго и в него са описани абсолютно всички травми и показатели от изследвания, които няма смисъл в момента да описвам. Най-важното в този случай е:

Средна телесна повреда! Ако този човек все още не е осъзнал какво е направил, е време да разбере, че буквално върза ръцете на един човек, който си изкарва прехраната с къртовски труд за неопределен период от време.

Изключително много хора ми звънят по цял ден да ме питат дали ще има протест или не. Публично го заевявам, че нито протести ще се правят, нито каквото и да е, защото моят начин за решаване на проблеми е друг. В момента тече изключително активно разследване от страна на следствен отдел и от страна на прокуратурата с които съм в постоянен контакт и имам пълното уверение, че нищо няма да остане скрито. Аз знам, кой се изгаври с мен, но искам той сам да събере смелост, така както го направи докато беше с униформата и да застане публично с лицето си. Не ме интересува дали е семеен и как ще се изхранва и ще го преследвам по всяка точка от закона, докато не си получи заслуженото, защото сега никой мен не ме пита как ще работя, нито как ще си плащам операцията, нито как ще си плащам рехабилитацията, нито как ще си изплащам личните и фирмени кредити докато обикалям по болниците, нито дали някога ще забравя това унижение. Да не говорим, че ако не се оправя бързо може да закъснеем със сроковете, които имаме по договори с наши клиенти.

Благодаря за ОГРОМНАТА ПОДКРЕПА на моите съграждани от град Банско, които за минути се обединиха и застанаха до мен! Все още не мога да повярвам, че целият град застана до мен без дори да съм искал каквато и да е помощ. За пореден път банскалий показаха, че са изключително сплотени и единни, за което мога само да кажа ПОКЛОН ДОЗЕМИ!

Благодаря за любезното отношение от страна служителите на полицейско управление гр. Банско, на служителите в спешен център гр. Разлог, на лекарите в болница Света София, гр. София, на съдебния лекар, на служителите на следствен отдел Благоевград и на служителите на прокуратурата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене