Давид Гълъбов от Благоевград е отново сред номинациите на „Достойните българи“

Пожарникарят Давид Гълъбов, който изнесе на ръце бебетата близнаци от горящия блок 18 на кв. „Струмско“ в Благоевград, е отличен с приз от кампанията на „24 часа“ – „Достойните българи“.

В огнения кошмар загинаха трима души, а 27 бяха спасени от пожарникарите.

„Обстановката беше изключително сложна. Не започнахме още в началото да гасим, защото до 8-ия етаж не се виждаше нищо от дим. Стълбищната клетка бе пълен мрак, страшно висока температура. Приоритет ни беше евакуацията и спасяването на хората“, разказа Гълъбов.

При високата температура и без кислородни маски е било абсурдно да се премине през стълбищната клетка.Той и колегите му обаче са поели риска, за да спасят новородените.

В края на месец декември пожарникарите от Благоевград бяха наградени с приза „Посланик на доброто“, като наградата им беше връчена от Държавна агенция за закрила на детето.

„24 часа“ припомня, че преди 4 г. Гълъбов отново бе отличен сред „Достойните българи“, заради участието си в гасенето на големите пожари в РС Македония.

Отличията “Достойните българи” се връчват от 2003 г. и през изминалите 19 години инициативата се наложи като каузата, която изтъква обикновените хора, даващи вдъхновяващ пример, кампанията, която показва обикновените герои сред нас.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене