Карадайъ: Делян Пеевски дари над 10 млн. лева за борба с ковид-пандемията

Петър Чобанов: Председателят на парламента е допуснал една позитивна новина за единственият дарител по време на здравната криза миналата година Делян Пеевски, е била превърната в дъвка в устата на хора

 

Делян Пеевски е най-големият дарител по време на пандемията от коронавирус. Даренията на г-н Пеевски в тази тежка ситуация на Ковид-кризата, особено в нейното начало, бяха над 10 милиона лева.

Това заяви лидерът на ДПС и председател на ПГ на Движението Мустафа Карадайъ в пленарната зала на парламента.

Повод бяха думи на депутата от БСП Явор Божанков, омаловажаващи огромната благотворителна дейност на народния представител от ДПС Делян Пеевски и последвалата реакцията на депутатите от „Продължаваме промяната“, пише „Епицентър“.

Бившият здравен министър излезе на трибуната и обяви твърденията на Божанков за лъжа. „Най-големите дарители на Александровска болница мога да ги изредя и да ви ги припомня и днес“, каза Ангелов.

Думите на Божанков предизвикаха острото възмущение на ДПС.

Вместо да погледнат фактическата картина и какъв е бил ефектът от тези дарения, колегите се опитват да трансформират една добра новина в лоша. И говорят за промяна. Но кои говорят за промяна? – попита Карадайъ.

И подчерта: „Едни хора, които се самоназовават, че са промяната, скрити са зад партия „Социалдемократи“ – партия, с много добра ценностна база и идеология, но действията им като ценностна база са националсоциалистически.“.

„Промяната“ и лъжите на промяната, проектите и прокситата на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев съвсем скоро ще ги видим в тази зала. Защото от медиите разбрахме, че правят промени в закона за КПКОНПИ, за да освободят запорите за над 200 милиона лева, наложени на Иво Прокопиев, разкри Мустафа Карадайъ.

Ако това са им предложенията, за да се освободят запорите на олигарха Прокопиев, значи не става въпрос за никаква промяна, заяви лидерът на ДПС.

Приемам, че вие, колеги, нямате информация, че сте заблудени от медийната машина на олигарха Прокопиев, каза от парламентарната трибуна и зам.-председателят на ДПС и на Парламентарната група на Движението Йордан Цонев.

И припомни огромната благотворителна дейност на Делян Пеевски.

По-голямата част от даренията, които г-н Пеевски направи, са техника – дихателни апарати. В началото на кризата болниците нямаха такива. Бяха необходими сложни процедури и нямаше как лечебните заведения да ги купят. Колегата Пеевски се включи и със собствени средства им купи апарати, за да се избегнат тези процедури. Има десетки и стотици хора, които днес дишат благодарение на тези дихателни апарати, защото са успели да прескочат болестта, заяви Йордан Цонев. Не се отнасяйте така несериозно, призова той.

Това са дарения с изключителна важност за много хора, за цялата здравната система на България, категоричен бе Цонев.

Петър Чобанов от ДПС също се включи в дискусията с думите, че председателят на парламента е допуснал една позитивна новина за единственият дарител по време на здравната криза миналата година Делян Пеевски, е била превърната в дъвка в устата на хора, които не разбирали какво говорят.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене