Плакет и плюшено мече за първото бебе в Симитли за 2022 г.

По традиция в Община Симитли бе отличено „Бебе 2022”. Първото новородено изплака на 11 януари. Неговото име е Людмил Денисов Кирилов. Той е второ дете на родителите си Валентина и Денис Кирилови. Момченцето се роди с тегло от 4100 гр. и с ръст 55 см.

Родителите на малкия Людмил получиха плакет от кмета Апостол Апостолов и огромно плюшено мече, като гладоначалникът им пожела да бъдат живи, здрави и много щастливи.

Младата майка Валентина и акушерката Цветанка Николова пресъздадоха ритуала по поливане ръцете, тези ръце, които са помогнали на много деца  да се появят на бял свят.

125 бебета са проплакали в община Симитли през 2021 година. Данните показват, че преобладава броят на новородените момчета – 71. Момичетата, родени в община Симитли през изминалата година, са 54.

Най-голям е броят на бебетата в град Симитли – 78, от които 43 момчета и 35 момичета. На второ място по раждаемост през 2021 година се нарежда село Крупник със 17 бебета, от които 11 момчета и 6 момичета. В село Долно Осеново са трети по брой бебета, като за миналата година са проплакали 11 бебета – 7 момчета и 4 момичета.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене