Ясновидецът Божидар Караджов с драматична прогноза за К-19 и тежка политическа и икономическа криза у нас през 2022 г

Ситуацията с коронавируса ще се успокои до 18 април, война за Украйна няма да избухне, в България ще бъдат усетени три труса, смята познавачът

Божидар Караджов е единственият българин, вписан в елитната класация на най-известните пророци в света. Винаги познава резултатите от изборите. Първи провидя страшния пожар във влака по линията София – Кардам. В началото на 2015 г. в телевизионно интервю единствен с точност предсказа трагедията с авиокатастрофата над френските Алпи и мн. др.
Божидар Караджов е роден през 1982 година във Варна. Баща е на три деца. Има две висши образования.

Вече 2 години сме в пандемия, не ѝ ли се вижда краят или ще се появят нови варианти на коронавируса? Докога?
– Щамът Омикрон, вариант на Ковид-19, ще се разпространява с още два вида разновидности. Двата нови вируса ще настъпят у нас след 10 февруари. Ще има т. нар. туиндемия.

Цялостната обстановка около епидемията ще се успокои, не само в България, но и в целия свят, до 18 април.

Това, което се случи с локдаун до сега, няма да се повтори следващата зима.

Грипът Камбоджа не е по-безопасен от коронавируса, също удря белите дробове. Покрай ковид-кризата, забравихме останалите болести, които на годишна база отнемат много животи.

– Вече сме в разгара на криза, докога ще вървят нагоре цените, каква инфлация ни чака?
– Икономическата криза тепърва ще се задълбочава в световен мащаб. През април ще се нормализира пазарът на горивата и тока. Това, обаче, ще бъде с временен характер, като през октомври ни очаква ново поскъпване.

Възходящият тренд на тока и горивата не е само у нас, а в световен мащаб. Политически, а не икономически грешки, са в основата на поскъпването на горивата и електроенергията.

Категоричен съм, че цените на стоките и услугите няма да спаднат. Мерките с намаляването на ДДС са абсолютно безсмислени. Балонът с повишаването цените на имотите ще започва да издиша.

Инфлацията тази година в световен мащаб ще бъде рекордна. Около 10% ще е годишната инфлация у нас.

Проектите за атомните централи в Европа ще бъдат реанимирани – като един вид различна зелена енергия. Това ще стане ясно в близките 4 месеца. И ако някой си е мислил, че АЕЦ Белене е приключена тема, то много е грешал. 15 години говоря за този проект, а в крайна сметка можеше, ако се бе реализирал, да сме си решили досега много от енергийните проблеми.

България ще отчете изключително силен летен туристически сезон. Цените ще вървят нагоре до средата на календарната година. Това, обаче, не означава, че те ще се успокоят. Винаги ще има спекула.

Богатите ще стават все по-богати, а средната класа ще започне да обеднява. Стандартът на живот на по-голямата част от населението ще спада.
Икономическата криза ще увеличи битовата престъпност.

През тази година Европейският съюз ще започне радикално да преустройва установения икономически модел.

– Успокои ли се политическата обстановка у нас? Ще успее ли правителството да изпълни мандата си?
– Съвсем нищо не се е успокоило. Не само че правителството няма да изкара мандата си, но и разцеплението в коалицията ще е е факт в близките 4 месеца.
Очакват ни предсрочни избори.

– Каква е съдбата на останалите партии?
– ГЕРБ ще продължава да губи позиции. БСП, която е на апаратно дишане, заради лидера си Корнелия Нинова, търпи роене и разцепление. „Червената“ лидерка, бавно но сигурно си отива. В партията се наблюдава Стокхолмски синдром.

Между другото Борислав Михайлов – шефът на БФС, и Корнелия Нинова, ще бъдат едни от най-мразените хора в държавата. Михайлов, също като лидерката на „червените“, бавно и сигурно си отива в скоро време.

Партията на Трифонов продължава да губи избиратели.

ДПС са ясни и запазват позициите си. ДБ разчитат на около 4-5 процента от избирателите, но ще трябва да заложат на нови лица, за да се задържат над вълните. „Възраждане“ са временно явление.

– Ще се реши ли проблемът със Северна Македония – ще отстъпим и ги пуснем в ЕС или те ще си изпълнят договореното?
– Ще дадем зелена светлина на Северна Македония. Ще успеем да договорим признаване на българското малцинство там. Ще изтъргуваме нейното членство за това да влезем в Шенген.

По историческите въпроси ще се стигне до изключително интересна и любопитна ситуация – много от историческите личности ще бъдат признати като герои и за двете държави. Ще се стъпи на чисто прагматична основа за добросъседски взаимоотношения. Ще се спре ровенето в миналото.

Църковните въпроси в Македония ще бъдат разрешени.

– Напрежението между Русия и САЩ, а и не само, е все по-голямо, възможно ли е да избухне война заради Украйна?
– Война за Украйна няма да избухне. Всичко останало е въпрос на икономически интереси. Санкциите срещу Русия ще останат, дори ще се задълбочат, но това пак ще облагодетелства определени икономически и политически кръгове, както в САЩ, така и в Русия, и Европа.

– Ще успеят ли опитите да ни наложат джендърството?
– Джендърството ще бъде признато. Българинът е толерантен човек и винаги е бил такъв.

– Имаше няколко сериозни земетресения в съседните страни – Гърция, Турция, Северна Македония, които бяха усетени и у нас. Очаква ли ни някакъв природен катаклизъм тази година?
– В България ще бъдат усетени три труса. Трябва да се заостри вниманието върху свлачищата и срутищата у нас. Инциденти ще има. Регионът около Кърджали е заплашен от наводнения.

Тепърва зимата пак ще напомни за себе си, очакват ни нови порции сняг. Две торнада ще бъдат регистрирани на територията на България.

Много ясно искам да заявя, че 5G технологиите имат сериозно отражение върху авиацията. Смущават електрониката. Освен, че ще бъде доказано, ще зачестят инцидентите при кацане на самолети.

В световен мащаб земетресения ще има на западното крайбрежие на САЩ, както и в Мексико. Силен трус ще удари Чили. Наводнения ще има в източната част на Азия.

Сушава ще е годината в Африка, Америка, Индия. Оскъдната заради това реколта ще увеличи инфлацията и ще доведе, особено от черния континент, на множество емигранти в Европа.

Ще има междурелигиозни конфликти в Европа и САЩ.

Добрата новина е, че през тази година ще се реализира много голям пробив в науката – в областта на термоядрените изследвания.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене