Как да изберем градински и балконски маси?

Подреждането на пространството около къщата или на балкона изисква много добро планиране, за да се създаде наистина приятно място с атмосфера за прекарване на времето с близки хора.

Централните точки на това пространство са, разбира се, балконските и градински маси, които трябва да изпълняват няколко критерия, за да бъдат удобни за използване дълго време. Това са критериите, които обезателно трябва да вземете предвид, за да закупите мебел, която е не само красива, но и солидна и ще изпълни предназначението си дори и в най-трудните условия на използване. Препоръчваме Ви да прочетете.

Разтегателни маси за градината, тоест практичност преди всичко

Едно от най-практичните решения са разтегателните балконски и градински маси. Голямото им предимство е, че можете да ги съобразите стриктно според Вашите нужди, тоест ако трябва да приготвите място за по-голям брой гости, просто ги разтягате. След като партито приключи, намалявате масата до компактни размери, за да не пречи на свободното използване на балкона, терасата или малката веранда.

Трайни и здрави градински маси

В много случаи собствениците решават да не прибират градинските маси за зимния сезон. Поради тази причина те трябва да бъдат изработени от възможно най-здрави материали, за да не се разрушават бързо. Ето защо, прахово боядисаните метални градински маси, както и дървените, подложени на специално импрегниране, са перфектни. Много солидни са и вариантите от синтетичен ратан, които са устойчиви на въздействието на вода и UV лъчение.

Леки и удобни маси за градината и балкона

Когато разглеждате практическите съображения, си струва да вземете предвид и теглото на такава маса. С оглед удобството на използване масата не трябва да е твърде тежка, защото при планиране на партита ще бъде твърде трудно да смените нейното място. Това ще бъде важно особено в случай на малки балкони с много различни предназначения, т.е. предназначени не само за приемане на приятели и семейство, но и за игра на деца и дори за работа на открито.

Масите за балкона, терасата и градината определено могат да съчетаят практичност с функционалност. Но за да бъде възможно това, при избора е необходимо да се вземат предвид много различни фактори. За много хора от голямо значение е също така цената на такава мебел. За щастие магазините предлагат както по-евтини, така и по-скъпи варианти, които могат да бъдат избрани стриктно според бюджета, който предварително сте определили.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене