Осигуряват 500 седящи места при предаване на бюлетините в Благоевград, обещават да няма хаос

4859f314857f88ea40a24ceb9e093677_LОбластна администрация Благоевград е осигурила около 500 седящи места във фоайето на Драматичния театър „Н. Вапцаров” и на зала „Яворов“, за да се облекчат чакащите за предаване на бюлетините представители на СИК, разясни гл. секретар на областта Диана Атанасова на среща в областната управа. По този начин тя отговори на питане от кмета на Банско Георги Икономов за въвеждане на ред при предаване на протоколите и бюлетините в областния център след приключване на изборния ден. Специално внимание на срещата беше обърнато на организационната готовност за провеждане на предстоящите на 05.10.2014г. парламентарни избори.

Към този момент обстановката е спокойна, имаме пълна готовност за реакция при необходимост, увери присъстващите кметове директорът на ОД на МВР Васил Митов.

През последните години при предаване на чувалите с бюлетини и изборните протоколи от 537-те секционни комисии винаги е било съпроводено от скандали заради рекордно чакане. Цяла нощ членове на секционни избирателни комисии чакат, за да предадат изборните книжа.  Опашки има и на сутринта. Хората недоволстваха от дългото чакане, от това, че няма къде да седнат, да си починат и да похапнат. Тази година от областна управа и РИК обещават да няма неуредици при предаване на чувалите с бюлетини и цялата организация да бъде на ниво.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене