Жители на Якоруда вдигат постройки след пожар с дървесина от общинските гори

Община Якоруда ще помогне на местни жители, които са загубили свое имущество в пожари. Това няма да стане с пари, а с дървен материал от общинските гори. Решението е взето от Общинския съвет в града. Няколко природни бедствия унищожиха частни имоти през миналата година.

Пожари вилняха в село Черна Места на 1-ви юли, в село Юруково на 7 октомври и в град Якоруда – на 27 октомври. В тях бяха опожарени селскостопански постройки. Съветниците дадоха съгласие да се отпусне дарение на пострадалите във вид на дървен материал от общинските горски територии на собствениците на изгорелите сгради.

Юсуф Абди от Черна Места ще получи 2 кубика едра иглолистна строителна дървесина, 1 кубик средна иглолистна строителна дървесина и 2 кубика дребна иглолистна строителна дървесина. На Хатидже Боровин от същото село ще се осигурят също 5 кубика дървен материал, толкова ще има и за нейния съселянин Муса Воденичарски.

По два кубика дървесина ще получат Рефат Бузгьов и Мехмед Бузгьов от село Юруково. На Салих Абдих от Якоруда ще се дарят два кубика едра иглолистна строителна дървесина, 1 кубик средна иглолистна строителна дървесина и 2 кубика дребна иглолистна строителна дървесина.

Служители на Общината ще следят дали се ползва дарената дървесина за възстановяване на щетите от пожарите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене