По идея на Петрич наградиха най-добрите млади планинари за 2021 година

На емоционална церемония бяха връчени наградите „Планинар на годината“ за 2021 година. Инициативата е на Клуб „ Млад планинар“ – Петрич и се провежда за първи път.
„Идеята се роди спонтанно, когато една вечер правихме анализ и равносметка на отминалата 2021 година, която беше много успешна. Въпреки забраните и пандемичната обстановка, през миналата година организирахме 27 похода, като един от тях бе за деца с много добра физическа подготовка в Пирин. По-голяма част от децата участваха в 26 похода организирани от нас, или иначе казано, прекарахме с тях повече от 46 дни в планината. Погледнато реално, месец и половина ние сме били заедно, а в други два месеца и половина, те са били затворени в домовете си “ – коментира Гергана Сандъкчиева, ръководител на Клуб „Млад планинар“ – Петрич. Тя благодари на родителите, които правят всичко възможно децата им да бъдат част тези събития.

Затова и най-активните млади планинари през миналата година, получиха награди. Три девойки са носители на приза, съответно за първо, второ и трето място. За третото място са били номиниран три деца, които имат еднакъв брой походи за миналата година. Това са Виктория Андреева, Виктория Божинова, най-новият член на Клуб „Млад планинар“ – Петрич и Катерина Кетипова. На второ място е четвъртокласничката Елена Ангелова, на първо място е Виктория Траянова, чиито родители са всъщност и ръководителите на Клуба.

„Нашите деца са планинари по душа и сърце, и това, че всички не са били част от нашите походи по различни причини, не ги прави по-малко добри планинари. Пожелаваме на всички деца догодина, когато отново ще връчим такъв приз, всички да бъдат на сцената. Това е и един стимул за децата да бъдат в планината, дори и през зимата, защото няма лоши метеорологични условия, има неподготвени планинари“ – допълни Гергана Сандъкчиева.
Тя обясни, че част у част от децата вече има определен професионален интерес и амбиция да продължат делото на Клуб „Млад планина“ – Петрич, организирайки самостоятелни походи в планината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене