Семир Хаджиев от Благоевград е ловецът рекордьор, отстрелял 72 вълка

Сметката на отстреляните от Семир Хаджиев вълци непрестанно и неудържимо нараства. За ловеца от Благоевград е писано и разказвано и преди последното постижение в безкомпромисната борба с най-опасния хищник у нас. Напълно заслужено само за две седмици през декември той успява да надхитри най-умното животно в нашата природа и да отстреля четири вълка – три в района на Банско и един уникално голям екземпляр в Южна Рила. Така общата бройка на отстреляните от него такива хищници достигна цифрата 72. Лисиците отдавна е престанал да брои, пише slrb.bg.

За мнозина сигурно това е невъзможно, но тези, които познават Семир, общували са с него и са запознати с неговата тактика, са убедени, че тя тепърва още ще нараства. Каквито и суперлативи да се използват за неговото умение да проследява и отстрелва тези хищници, ще бъде само бледо усилие да се разкаже за този ловен майсторлък.

С този вид хищничарство се занимават твърде малко ловци заради необичайно трудния начин, по който се постига резултат. Според Семир това става с изключителна настойчивост и издръжливост при всякакви метеорологични и климатични условия да бъде там, където може да се появи вълкът. Най-вече нощем. Но за да се достигне до този етап, са нужни още много дълги наблюдения и проследяване на набезите и обичайните маршрути на вълчите рейдове в търсене на всякакъв вид плячка – всички видове домашни и диви животни. Е, в това е ненадминат ловецът от Благоевград! Семир Хаджиев е безспорният номер едно сред хищничарите в страната. Надали някой друг в България има този резултат. Дори снимките на отстреляните от него вълци приличат на донякъде скучен, но любопитен каталог – с обичайната нумерология върху кадъра с флумастер, за да бъде сметката точна.източник:slrb.bg

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене