Уволниха повторно шефката на „Автомагистрали“ Десислава Христова

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов подписа днес заповед за освобождаване на изпълнителния директор на „Автомагистрали“ ЕАД Десислава Христова. Предстои вписване на промяната в Търговския регистър, съобщи регионалното министерство.
Със същата заповед се прави и изменение на устава на дружеството. Промяната предвижда то да се представлява от един изпълнителен директор вместо двама, както е било до момента.

Десислава Христова бе назначена по време на служебното правителство – първоначално като член на съвета на директорите. След това МРРБ обяви конкурс за тази позиция, тя го спечели и бе назначена за постоянно. Впоследствие бе направена и шеф на съвета на директорите, както и втори изпълнителен директор.
Христова е работила и преди това в ръководството на държавната компания, като тогава също бе уволнена, но не дисциплинарно като сега, а бе накарана да си подаде оставката. Тя бе член на борда през 2018-2019 г., когато в медиите изтече запис на неин телефонен разговор с шеф на дирекция в пътната агенция, в който тя настояваше „на Иван да се дават повече поръчки“. По онова време регионален министър бе Петя Аврамова, която накара Христова да напусне доброволно. Засега не е ясно какви са точно основанията за отстраняването й.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене