Кметът Владимир Москов: На пролет започва и строителството на околовръстния път в м. Текето

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов излезе с коментар за отминала 2021 г., в който открои най-важните проекти, реализирани на територията на общината.
Започвайки от сферата на здравеопазването кметът Москов постави на първо място съдействието, което общината оказва, за да може медиците да изпълняват задълженията си, а пациентите да получат по-добро обслужване в МБАЛ „Иван Скендеров“. В тази връзка той припомни, че през 2021-ва се откри инвазивната кардиология, осигури се нов рентген и нов скенер, ремонтира се вътрешно отделение, изгради се фотоволтаичен парк на покрива на болницата с основната цел да намалим сметките за ток с близо 5-10 процента.

По отношение на инфраструктурата кметът посочи като успех смяната на 4 км водопроводна мрежа.

В грижите за децата Владимир Москов отличи ремонта на детските градини в Мосомище и Брезница.

Към своя край е дългоочаквания проект за Ученическия лагер на Попови ливади, който се очаква да работи на пълни обороти пролетта и лятото.
По отношение на екологията като успех бе отчетено това, че на депото за твърди битови отпадъци бяха открити инсталация за предварителна преработка на отпадъците и инсталация за компостиране за зелен отпадък.

В сферата на образованието кметът Владимир Москов отличи като особено важен проекта за разширението на Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, като се очаква да посрещне новите си ученици през есента на тази година.

В сферата на социалните дейности управникът на Гоце Делчев отличи проектът за социалните жилища в бившата казарма. Той стартира неотдавна и предвижда още тази година там да бъдат настанени първите нуждаещи се. Проектът предвижда обособяването на 30 жилища за работещи нуждаещи се, а ако сред ползвателите има безработни, Общинска администрация ще им съдейства да си намерят работа. В тези жилища ползвателите ще имат право да останат в срок от 3 години, след което ще трябва да си търсят друга възможност за подслон.

Владимир Москов не пропусна и отчете като успех стартиралият проект за санирането на двата жилищни блока в град Гоце Делчев, като се очаква те да бъдат готови до пролетта.
Като проект с голямо обществено значение беше откроен и този за нов околовръстния път през Текето, за който държавата отпусна около 1 млн. и 400 хил. лв. В момента тече процедура по възлагането на поръчката на фирма изпълнител. Нагласите на местната власт са, че през пролетта изпълнението на проекта ще стартира.
Не на последно място градоначалникът на Неврокопско отбеляза ремонта на кръстовището до бившата градска баня. Затварянето на обекта и реорганизацията на движението довежда всеки ден до тапи в различни ключови места в града, но тези неудобства би трябвало да траят най-много два месеца. Такъв ангажимент е поела фирмата изпълнител, да се справи във възможно най-кратък срок.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене