Санданчани се обединиха за семейството от Петрич, чиято къща изгоря

Разбирайки за страшния пожар, в който семейство Димовски от с. Кавракирово, община Петрич загуби своя дом, Десислава Асенова, с помощ от мъжа си и приятели в чужбина, успява да събере средства за семейството, с които да закупи всичко, от което имат нужда на този етап.

Тя  закупува електроуреди и техника,  храна и домокински принадлежности, памперси, дрехи, на обща стойност около 3 000 лева, които товари в буса и дарява лично на семейството.

„Успяхме да им помогнем с всичко, от което казаха, че имат нужда в момента и все още не са закупили. Благодаря на всички, които помогнаха за това мило семейство, бъдете живи и здрави и благословенни от Бога! Бог да ви върне стократно за вашата подкрепа и добрите ви сърца!“, благодари Деси.

Дни по-рано, Иван Кирилов, който „спаси“ Богоявленския кръст в Сандански,  пък дари сумата от 1 500 лв, като също лично посети семейство Димовски.

Семейството е с две деца на шест и на една годинка. При пожар, цялото им имущество е изпепелено, а къщата е с огромни щети, които не позволяват да се обитава. Веднага след пожара реагира и Община Петрич, като настани семейството в кризисен апартамент в Центъра за обществена подкрепа и осигури храна, лекарства и психолог, който да им помогне да преодолеят ужаса, който са изживяли от загубения в пламъците дом.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене