Нов попски скандал: След 3 г. охолен живот с пари на гръцките старостилци низвергнатият Гервасий се самопровъзгласи за Неврокопски митрополит

images

Скандалният Браницки епископ Гервасий с преде- пископско прозвище Босия, няколко гей скандала в биог­рафията и близо 2-годишна обиколка на различни гръц­ки църкви, откъдето го низ­вергнаха, взриви за пореден път свещеничеството в Бла­гоевградска област, след ка­то преди 2 седмици се про­възгласи за Неврокопски митрополит, при това репре­сиран от комунистическия режим в България. Това ста­на на протестния митинг в градинката пред НДК по по­вод 70-годишнината от 9 сеп­тември 1944 г., но клипчето с негово участие бе изпрате­но в Благоевград преди брое­ни дни, заснето от случаен минувач. На него Гервасий се обявява за глава на Невро- копската епархия и в гневно­то си слово остро громи „то­ва явление комунизма, отгле­дано в империята на злото“.

Факт е, че през 2009 г. за кратко време Гервасий бе Неврокопски митрополит на разпадналия се впоследствие алтернативен синод на дядо Пимен, но от 3 години той до­ри не е член на Българската православна църква и успя да сътвори толкова скандали, че сега всички църкви в България са затворени за него, припом­ниха благоевградски свеще­ници. Преди да дойде в Бла­гоевград, Гервасий бе изгонен от правешкото село Осиковица заради сексуалните му за­качки с местната докторка от здравния пункт. В Пиринско изборът му за Неврокопски митрополит бе съпроводен от скандал за купуване на гласо­ве и възгласа „Недостоен“, който се чу при въвеждането му в храма до Добринище, къ­дето бе интронизиран.9

След като Босия бе изго­нен и от Пиринско, в публич­ното пространство се появи­ха снимки, на които той е зас­танал гол до кръста пред об­раза на Божията майка, и та­кива, на които целува младо момиче или е в компанията на хомосексуалисти в раса, известни с прозвищата „Бе­са“, „Радка“, „Бубу“. Послед­ва разкритието, че Гервасий, маскиран под никнейма „germon“, непрекъснато е он- лайн в сайта за запознанства „Гепи ме“. През последните 2 години от живота на покой­ния бивш светски коафьор, монах и хотелиер Дим Дуков – т.нар. Отец Дамаскин, два­мата с Гервасий бяха изклю­чително близки и непрекъс­нато пътуваха до Гърция в търсене на помощи от тамош­ните манастири уж за строеж на православни храмове в България. Манастир не пос­троиха, но през 2011 г. Гер­васий обяви, че създава в България Българска старостилна църква – филиал на бо­гатия гръцки разкол на Ангел Атанасиу, който година по- рано даде на Дим Дуков епи­скопски сан. Голи снимки в интернет обаче хвърлиха в потрес старостилците и мал­ко по-късно те официално се извиниха на паството си, че са се предоверили на Герва­сий и Дим, не са имали пред­става за истинската им само­личност и вече нямат нищо общо с тях.

Въпреки че южните ни съ­седи го натириха от земите си, в началото на тази годи­на Гервасий се появи в Бан­ско и Разлог и се самопро­възгласи за глава на Истин- но-православната църква у нас. Пропускайки да признае, че вече е прекъснал всякак­ви отношения с бившите покровители-старостилци, Гер­васий опита да намери в ра­йона последователи и спон­сори. Явно обаче е ударил на камък, след като отново се опитва да се легитимира под булото на „Неврокопски мит­рополит“.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене