Заради ръста на ковид отложиха церемонията за Спортист на годината в Петрич

Приключиха номинациите за отличията „Спортист на годината“ в община Петрич, но церемонията, предвидена за 21-ви януари, се отлага. Причината за това решение е сложната пандемична обстановка и ръстът на случаите с ковид. Проявата ще се състои, когато ситуацията го позволява, защото общата задача е да не се създават предпоставки за разпространение на инфекцията, да се прояви отговорност към собствения и живота на другите.

От Община Петрич смятат, че тази церемония трябва да бъде с необходимата тържественост като заслужено признание за усилията на треньори и състезатели в спечелването на престижни отличия при по-трудни условия, обусловени от пандемията. Спортните клубове и обществеността ще бъдат информирани за новата дата на церемонията „Спортист на годината“.

За приза „Спортист на година – мъже и жени“ са номинирани 16 състезатели, в категория „Спортист на година – юноши и девойки“ номинираните са 22-ма състезатели, в категория „Спортист на година – деца (момичета и момчета)“ са номинирани 26 състезатели. 10 треньори са номинирани в категория „Треньор на годината“, 13 отбора в категория „Отбор на годината“.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене