Волейболистките ни с първа победа на Световното

волейблистки

България записа първа победа на Световното първенство по волейбол за жени, което се провежда в Италия, пише gong.bg. „Трикольорите“ спечелиха с 3:2 гейма (20:25, 25:23, 25:18, 25:27, 15:12) срещу Турция.

Първият гейм бе равностоен, но българките не успяха да се възползват от възможностите, които се откриха пред тях и го загубиха с 20:25 точки.

Вторият гейм отново се игра точка за точка, като на моменти един от двата отбора дръпваше с преднина от 2-3 точки, но бе застиган от съперника си. В крайна сметка българките показаха по-здрави нерви и успяха да спечелят с 25:23.

Инерцията от изравняването на резултата помогна на българките и те започнаха да играят все по-уверено в защита. Избраничките на Владимир Кузюткин контролираха изцяло развоя на събитията в третата част и закономерно спечелиха с 25:18.

България можеше да спечели мача в четвъртия гейм. Българките имаха възможност да поведат с 24:22, но вместо на това туркините спечелиха възловата точка и изравниха резултата 23:23. Българките не успяха да завършат успешно три поредни атаки. В края на гейма Турция спечели с 27:25.

Турция поведе с 8:6 при смяната на полетата в решителния тайбрек, но българският отбор постигна обрат до 11:9 след спечелването на четири поредни точки. Това беше достатъчно на България да победи при първия си мачбол в двубоя, продължил повече от два часа.

Най-резултатна в срещата беше Елица Василева с 26 точки. Добриана Рабаджиева добави още 23 точки за ценния първи успех по време на Мондиал 2014. За Турция 20 точки реализира Нериман Озьой. В събота българският състав ще се изправи срещу аутсайдера Камерун, който няма нито една спечелена точка. До момента България заема четвъртото място в групата с актив от 3 точки.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене