Костадинов се закани, че ще влязат в Министерския съвет, ако зеленият сертификат остане (ВИДЕО)

Ще настояваме зеленият сертификат да бъде премахнат. Ако управляващите откажат да се съобразят, ще има нов протест. На него ви гарантирам, че ще влезем не само в Народното събрание, но и в Министерския съвет. Това обяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео във Facebook, което е анонсирано като анализ на случилото се на 12 януари и мисли за предстоящите действия след вчерашния протест срещу зеления сертификат.

От партията дадоха 10-14 дни на управляващите да излязат с окончателно решение, което да бъде за премахването на зеления сертификат или за запазването му. „Естествено ние смятаме, че решението ще трябва да бъде в полза на премахването му“, каза Костадинов.

Той коментира, че в ситуацията около председателя на Народното събрание Никола Минчев, който е с COVID-19, се е видяло, че зеленият сертификат не пази.

„Премиерът Кирил Петков каза, че ще покани представители на протестиращите на разговори в петък. Тогава му изтече карантината, което е странно, защото моята изтича в неделя. На тези разговори ще дадем срок, в който да се създаде работна група и тя да излезе с решение“, обясни лидерът на „Възраждане“. Припомняме, че Петков изрично обясни защо карантината му може да изтече в петък (14 януари) – защото има бустерна доза ваксина, а по новите правила, ако след 72 часа от влизане в ковид карантина нямаш симптоми, направиш PCR тест и той е отрицателен, биваш освободен.

Според него истинската причина да има зелен сертификат е, че „той принуждава хората да се ваксинират“. По думите му, това е предпоследната крачка преди въвеждането на задължителната ваксинация.

Костадинов коментира, че следващото нещо, което ще искат да направят управляващите заради поетия общностен ангажимент, е да въведат задължителна ваксинация, не само за възрастни, но и за деца, и оттам насетне бустери през няколко месеца.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене