Кои боксови срещи донесоха огромни приходи на залагащите?

Не всеки боксьор на света се казва Майк Тайсън или Мохамед Али и не всеки достига звездните си моменти. Едно е сигурно обаче, че винзаги може да разчитате на шанса си да залагате на най-силните и вълнуващи боксови мачове.

Примерите за успешни печалби от залози на боксови срещи не са един или два през годините. Така с много емоция и малка инвестиция имате шансовете да спечелите наистина добри пари. Големите битки с големи печелещи и губещи на ринга винаги са привличали феновете.

Кои обаче са най-впечатляващите сред тях?

През 2015 година Флойд Мейеуедър – младши например доминира в едни от най-печелившите боксови битки на всички времена. Самият Майк Тайсън също не е за подценяване в тежката категория, печелейки общо около 400 милиона щатски долара през кариерата си.

Флойд Мейуедър-младши и Мани Пакиао

През 2015 година в т.нар. „Битка на века“, Флойд среща Пакиао. Тактическият майсторски клас на Мейуедър се оказа достатъчен на ринга, за да размаже съперника си. Тази битка стана и най-печелившата в историята на бокса за всички времена. Тя докара общо 333 милиона щатски долари приходи, а от тях в джоба на Мейуедър влязоха 223,5 милиона щатски долара, а в този на съперника му – 122 милиона щатски долара.

Мейуедър и Макгрегър

Един от най-добрите боксьори в света Мейуедър среща ММА звездата Макгрегър през август 2017 година. След като беше обявено, че звездата на UFC Макгрегър ще се изправи срещу Мейуедър, срещата веднага беше наречена „Битката с парите“. И отговаряше на името си, както показват цифрите. Много от играчите на крапс се включиха в онлайн наддаването. Мейуедър спечели в десет рунда, а общите приходи възлязоха на 325 милиона щатски долара. От тях Мейуедър прибра 223,5 милиона, а Макгрегър едва 70 милиона щатски долара.

Мейуедър и Канело

И отново Мейуедър. Този път излиза срещу Канело през септември 2013 година. В този мач чупят поредния рекорд с 2,2 милиона долара продажби и 120 милиона долара приходи.  Това е обявената като като третата най-доходоносна в историята на бокса, а Канело става звезда въпреки унизителното поражение. Джобът на Мейуедър се пълни с нови 65 милиона, а на Канело – с 9,7 милиона щатски долара.

Мейуедър и Де Ла Хоя

Мейуедър излиза и срещу Де Ла Хоя през май 2007 година в истинско зрелище. Тогава Мейуедър се изкачи в полусредна категория, за да победи Де Ла Хоя. Тази победа го направи номер 1 в бокса за онези години. Точно тогава боксьорът се сдоби и с прякора си Money или „Парите“, макар, че от мача Де ла Хоя прибра 42 милиона паунда, а Мейуедър само 20 милиона паунда

Ивендър Холифийлд и Майк Тайсън

Тук няма как да подминем в тази своеобразна класация и големия мач между Ивендър Холифийлд и големия Майк Тайсън от вече далечната 1997 година, който влезе в историята. След като Холифийлд надмина и спря Тайсън за титлата в тежка категория през 1996 година, той организира и този така доходоносен реванш през следващата година. Този мач обаче ще бъде запомнен преди всичко с факта, че Майк Тайсън почти отхапа ухото на Ивендър Холифийлд, преди да бъде дисквалифициран в третия рунд от съдиите. Мачът, станал по-късно известен и като ‘Bite Fight’, събра над 1 990 000, което и до днес е най-големият брой купени за битка в тежка категория по бокс билети. От този паметен мач Холифийлд прибира 28,4 милиона щатски долара, а лошото момче на бокса Тайсън – само 24,3 милиона щатски долара.

Ленъкс Луис и Майк Тайсън

Майк Тайсън не случайно присъства отново и отново в тази своеобразна класация. Люис и Тайсън най-накрая изчистиха сметките си през 2002 година. Тогава Тайсън вече е залязваща звезда в тежка категория, докато Люис беше според всички безспорен шампион и не случайно победи в осмия рунд. Тогава имаше и рекордна продажба на билети за боксовия мач с над 15 000 присъстващи на битката, които счупиха рекордите на касата. Тогава печалбата от билети за титаничната среща на двамата боксьори е цели 90 милиона щатски долара. Луис прибира от мача 14,2 милиона щатски долара, Майк Тайсън печели също точно толкова.

Този месец пък очакваме страхотна битка между Усик и Джошуа в мач реванш за титлата. Не пропускайте да направите своя залог и да се възползвате от бонусите на букмейкърите за да имате успех.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене