Без категория

Местния печат

печат

В. „Вяра“

Канал изхвърля фекалии под прозорците на следствието в Дупница, наводни хиляди мазета

ВиК авария в четвъртък сутринта изправи на нокти жители и гости в центъра на Дупница. Мръсният канал на улица „Княз Борис” пред полицията изригна с фекалии. Силната струя мръсна течност хвърли в паника следователите и хората, живеещи в района. Лично шефът на следствието Валентин Михайлов потърси представители на водното дружество и беше на местопроизшествието, за да проследи работата по отстраняване на аварията.

150 миньори и енергетици поискаха главите на шефовете на НЕК и ЕСО, блокираха главната улица в Бобов дол

Незабавна оставка на изпълнителните директори на НЕК и Електроенергийния системен оператор (ЕСО) поискаха миньорите и енергетиците на вчерашния протест в Бобов дол. Около 150 работници и служители блокираха улицата до сградата на община Бобов дол, където останаха около 20 минути. Някои от миньорите и енергетиците носеха синдикални знамена на КНСБ и КТ „Подкрепа”, имаше копачи с каски, лампи и останалото оборудване за работа под земята.

Инцидент край къщата на бизнесмена Саранчо: 9-годишно дете на гурбетчии блъснато на ул. „Ел тепе” в Петрич, шофьорът Илия Кочев сам транспортира момчето до Спешния център

9-годишно дете пострада на една от най-натоварените улици в Петрич – „Ел тепе”. Инцидентът стана около 18 часа завчера в непосредствена близост до къщата на бизнесмена от ромски произход Саранчо. При опит да пресече улицата 9-годишният Николай Димитров е блъснат от лек автомобил „Шкода Фабия”, управляван от Илия Кочев. Детето било изпратено от негов съсед до кварталния магазин и внезапно изскочило на пътя, без да се огледа и да забележи приближаващото се към него моторно превозно средство.

Братя Галеви цъфнаха в избирателните списъци за вота на 5 октомври, хората в Ресилово: Чухме, че са във Венеция, едва ли ще дойдат да гласуват

Осъдените и издирвани от Интерпол Братя Галевимогат да отидат до урните в Ресилово на 5 октомври и да пуснат бюлетина за любимата си партия. Това стана възможно, след като имената им отново се появиха в избирателните списъци в сапаревобанското село. Официалният списък със заличените гласоподаватели бе качен на сайта на община Сапарева баня и сред тях не фигурират Пламен Галев и Ангел Христов, които получиха присъда 5 години лишаване от свобода за организиране на престъпна група за рекет и принуда.

С 11 художници от България и Сърбия в Благоевград стартира първият международен 3D АРТ фестивал

Благоевград е домакин на първия международен  3D АРТ фестивал. Той е единствен по рода си в България и започва днес от 11,00 часа на площад «Георги Измирлиев”.

Директор Дирекция „Хуманитарни дейности” Христина Шопова представи на пресконференция участниците в нестандартната проява.

„Досега такъв форум не е имало в България. Ние сме новатори в това отношение благодарение на подкрепата на община Благоевград и спонсорите на събитието”, заяви Александър Милановски от Сдружение за изкуство „Арт Юнивърс”.

Две училища в Благоевград искат да отварят зъболекарски кабинети

Две училища в Благоевград искат да дадат под наем свои свободни помещения на стоматолози. Предложенията на директорите на Единадесето ОУ „Христо Ботев“ Илия Колев и на Осмо СОУ „Арсени Костенцев“ Сергей Биров са внесени в Общинския съвет.

Местният парламент трябва да вземе решение днес за провеждане на публичен търг за отдаване под наем на части от училищните сгради, които са публична общинска собственост.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене