Добри новини за Сашка Васева

Васева вече е изявила желание да се прибере в България и няколко пъти е споделила с мъжа си, че родината й липсва

С добри новини започва новата година за Сашка Васева. През изминалия декември, певицата претърпя в Германия тежка операция за отстраняване на тумор в мозъка и днес вече с бавни темпове се възстановява. Тя е настанена в рехабилитационна клиника, където е под постоянното наблюдение на лекари и медицински сестри. В центъра я посещава и специалист от болницата, където беше оперирана. За щастие, вече има малко подобрение в състоянието ѝ.

„Има апетит, с бодър дух е. Вече вижда силуети и сенки, което е голям напредък. Лекарите ни предупредиха, че възстановяването няма да се случи бързо, а и те самите не се наемат да дават конкретни прогнози, защото всеки организъм е различен, а това е една много тежка операция“, сподели пред „Галерия“ съпругът на Сашка Христо Бакърджиев. По негова преценка изпълнителката ще остане във въпросната клиника поне още 1-2 месеца, може би и три, тъй като има нужда да бъде постоянно наглеждана.

Васева вече е изявила желание да се прибере в България и няколко пъти е споделила с мъжа си, че родината ѝ липсва. Лекарите ѝ обаче са категорични, че в нейното състояние е напълно невъзможно да пътува. Вероятно ще може да си дойде в България чак през пролетта или лятото, като ще я придружи и мъжът ѝ.

Съпругът ѝ Христо Бакърджиев сега има право да я посещава, но всеки ден си прави PCR тестове заради ковид мерките в рехабилитационния център. По празниците семейството също успяло да се събере и да се види, макар и за кратко. Мечтата на Сашка пък е да прогледне, да бъде с децата си и отново да пее. Впрочем тя вече е показала големия си глас във въпросната клиника и е започнала да пее на лекарите. „Изпълнява основно италиански опери и канцонети, защото е работила две години в Италия и знае много техни песни. Пее „O sole mio“, „Ave Maria“, „Маmmа, son tanto felice“, а също и „Руфинка болна легнала“, допълни още Бакърджиев.

Tой разказа и за първия им разговор след сложната 12-часова операция. Тогава за него било важно да разбере дали Сашка може да го познае, дали знае къде е и какво се случва. На въпросите му отговорила положително, но все пак не говорили дълго, тъй като тя била изморена и нямала много сипи. Сега обаче съпругът ѝ я посещава всеки ден, а от клиниката му звънят да го уведомят за всеки детайл около състоянието и престоя ѝ там.

Настаняването и лечението в центъра струват немалко пари и всъщност Бакърджиев все още нe е успял да събере всички необходими средства. Не са напълно изплатени и всички разходи около операцията, като е получил малка отсрочка от болницата да покрие задълженията. Заради грижите покрай Сашка той в момента не разполага и с много време и сили да работи. „Опитваме се сами да се оправяме финансово, да не събираме пари от хората. Много мои приятели помогнаха за набирането на средства“, каза още Бакърджиев.

fakti.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене