СРАМ ЗА КЮСТЕНДИЛ! Оставиха града без представител в Трета лига, след като едноименният клуб отказа участие

Кюстендил остава без футболен тим в Трета лига. ФК Кюстендил са отказали участие в Трета Югозападна лига, като са уведомили за решението си БФС в петък

Новината потвърди за Дарик председателят на клуба Светослав Григоров. ФК „Велбъжд” бе един от двата изпаднали от Трета Югозападна лига отбори и така Кюстендил остана без представителен отбор. Последва бараж за влизане в групата, в който ФК Кюстендил спечели срещу ФК Елин Пелин. Преговорите между двата клуба – ФК Кюстендил и „Велбъжд”, разговорите с общинското ръководство и спонсори, явно също не доведоха до положително решение за футбола в един от най-спортните градове в България, чието име будеше страх сред отборите във футболния елит, втора и трета дивизия през годините. Тимът на „Велбъжд“ 3 пъти бе бронзов медалист на „А“ група, игра и в евротурнирите.

За „Велбъжд“ и Кюстендил остава възможността да играят в Четвърта лига, или така наречените селски групи. На този етап не е ясно как ще бъде запълнен състава на групата. Има вероятност опонентът на тима от града под Хисарлъка – ФК Елин Пелин да бъде поканен да се състезава през новия сезон в югозападната Трета лига.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене