Шоу на стотици кукери ще разтърси Симитли в събота

Всичко вече е готово за XVIII-ото издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“. Само два дни остават до шоуто на маскираните мъже, жени и деца от Симитлийско и страната. Земята ще се разтърси в събота от стотиците ревностни пазители на една от най-старите български традиции. В маскарада ще дефилират 18 групи, от които 9 са от община Симитли. Фестивалът ще е на стадиона в града. Участниците, зрителите, както и представителите на медиите ще се допускат само след представяне на т. нар. „зелен сертификат“.

Организаторите ще осигурят мобилен пункт за тестване срещу COVID-19 в района на стадиона в деня на събитието. Всеки, който желае да се тества, ще може да направи това срещу заплащане. Тази година фестивалът няма да има състезателен характер. За всички групи ще бъдат подготвени грамоти и сертификати за участие в XVIII издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“.

Събитието, което се провежда вече 18 години в община Симитли, се е утвърдило като едно от най-големите в България. Маскарадните игри се провеждат под патронажа на кмета на община Симитли Апостол Апостолов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене