И Костадин Ангелов подложи на съмнение теста за COVID-19 на Никола Минчев

Бившият здравен министър Костадин Ангелов от ГЕРБ подложи на съмнение теста за коронавирус на председателя на парламента Никола Минчев.

„Виждам тестовете на двама от участниците в КСНС – Никола Минчев и Десислава Атанасова. Консултативният съвет приключи около 19:30-19:40 ч. Новината за положителния тест на председателя на НС беше съобщена първо от сайта на НОВА ТВ в 21:24 ч. На база тези факти, можем да установим, че пробата на г-н Минчев е взета около 20:00 ч., а резултатът е бил готов около 21:20 ч. От снимката, публикувана от Никола Минчев виждаме, че тестът му е по метода – PCR. Или за готова проба за час и двайсет минути – услугата е експресен PCR“, написа той в профила си във Фейсбук.

Според Костадин Ангелов интересното е, че най-късният възможен час за пробовземане в София за това изследване с тази услуга е 19:00 ч..

Той задава следните въпроси:

„Коя е лабораторията в София, която работи денонощно и предлага експресно изследване на PCR за около 50 мин.? (При Десислава Атанасова лабораторията е ясна, при Никола Минчев остава загадка). Кой е бил дежурният лекар-микробиолог/вирусолог, валидирал изследването посред нощ, извън работно време? (При снимката на Десислава Атанасова се виждат имената на лекар, при тази на Никола Минчев липсва, а това прави изследването невалидно). Направено ли е изследването на Никола Минчев преди КСНС и проявявал ли е симптоми на COVID-19 още преди Консултативния съвет?“

Ангелов посъветва Минчев да свиква с интереса към него.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене