Уволниха дисциплинарно горски от ДГС „Елешница“, похвалил се във фейса с убита сърна

Директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов уволни дисциплинарно горски служител в ДГС „Елешница“ заради негова снимка с убита сърна, която той публикувал за няколко часа в профила си във фейсбук.

Самият Риза Коренарски, който е от белишкото с. Краище, се похвалил, че фотото е направено в събота, когато ловът на сърни беше забранен. Свалил от страницата си снимката веднага, след като за „подвига“ му се разчуло.

Случаят бе взет под личното наблюдение на заместник-министъра на земеделието, храните и горите Иван Иванов, който в понеделник получил на сайта на министерството фотографията. Същият веднага разпоредил на шефа на ЮЗДП да се заеме незабавно със случая и вчера Дамянов пътува до Елешница, за да разпита пишман ловджията.

Коренарски е бил назначен в стопанството миналото лято от директора на ДГС Елешница

Карамфил Джембазки, обясни Дамянов. Говорих с него и независимо че отрича снимката да е правена в събота, нарушението е много сериозно. Вече сме информирали полицията да провери случая, тя да проучи кога и къде е правена тази снимка, но независимо от това, което ще открият, в нашите среди такива хора като Риза нямат място, категоричен бе шефът на ЮЗДП.

Припомняме, че само преди седмица служители на ЮЗДП спипаха в землището на благоевградското с. Горно Хърсово авджия да влачи убито животно, за което бе установено, че е мъжка сърна. Горските веднага преустановиха лова на групата, с която бил ловецът, иззеха разрешителното за групов лов на дива свиня, с който ловците излезли по баирите, както и ловния билет и членската карта на ловеца. Няма данни дали полицията е довела до край възложеното й разследване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене