Руснаци предпочитат Банско и Боровец пред Куршевел

Изборът за зимна ваканционна почивка в момента е силно ограничен, поради пандемията. Руснаците се насочват не само към курорти, разположени в постсъветските републики, но и в към Балканите и по-конкретно България и Сърбия.

У нас интересът е фокусиран върху Банско и Боровец. Руските медии препоръчват смело да се пътува в Банско. „Там няма „плешиви“ писти, които са страх за всеки скиор. Всяка година снежната покривка достига поне 2 метра. Има писти с различна степен на трудност, с обща дължина над 50 км“, посочват те.

Баровете, ресторантите и дискотеките също получават висока оценка. Гостите на Банско могат да се разходят по улиците със старинни сгради от XVII-XIX вв., както и да посетят редица термални извори.

Боровец е представен като най-големия ски курорт в България, разположен сред красива борова гора. „Отличната инфраструктура ви позволява да карате там ден и нощ. Дължината на пистите е 58 километра, разликата във височината е 1193 метра, има 16 лифта“, посочват руските медии. За любителите на ски бягането има пътека с дължина 20 км. Има два склона за скокове и зона за сноубордисти.

Туристите отбелязват, че Боровец не е толкова добре развит като Банско по отношение на купони. След каране на ски може да се отиде до SPA центровете и басейните на хотелите.

В края на януари в ски курорт в България, в тризвезден хотел със закуска, може да релаксирате за 1560 лв.

Наред с двата български курорта, популярни сред руснаците са и сръбските зимни курорти. На първо място става дума за Копаоник. Разполага с писти с обща дължина 55 км с вертикален наклон от 960 метра и 23 лифта.

Разполага с 30 километра пътеки за начинаещи и средно напреднали скиори, разказва сръбски туроператори. Също така в Копаоник има услугата „нощно каране на ски“, парк за сноубордисти за различни скокове, ледена пързалка, няколко зони за свободен стил, ски спускане и любители на тобогана.

Вечер може да играете тенис, да отидете на сауна, барове и ресторанти. В края на януари туроператорите предлагат на почиващите около десет хотела. Седмичен билет с полет Москва – Белград и настаняване в тризвезден хотел без храна струва 1560 лв. за двама.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене