Деца бият и унижават деца

Бой между ученици до английската гимназия в Пловдив предизвика бурна реакция в социалните мрежи

 

Агресията сред учениците е от години 

Социалните мрежи генерират напрежение и се стига до физически сблъсъци 

 

Бой, псувни, обиди и публични унижения в социалните мрежи. Децата на България показват най-лошите си лица при ужасяващи сцени на агресия през последните години.

Последният случай е от столичния квартал „Лагера“, когато няколко тийнейджъри безмилостно удрят и се гаврят с техен връстник, защото харесал и заговорил момиче от компанията им.

Този случай има дълга предистория.

През септември м.г. осмокласник от Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив беше пребит от по-голям ученик от същото училище. Нападението е станало в двора на гимназията, а пострадалото момче бе с тежко комоцио. Ученикът е бил пребит пред очите на десетки негови връстници, които са били в междучасие.

„Предлагали са му учебници, но той вече си беше купил. Когато им отказал, те го попитали защо говори с глас на обратен. Той им отвърнал, че може да говори както си иска, защото гласът си е негов. Тогава те викат побойника, който го удря с юмрук. Синът ми пада на земята и си удря главата“, разказа бащата на пострадалото момче Красимир Наков.

През 2020 г. беше разпространен клип, на който се вижда как ученичка от 10-и клас удря, блъска на земята и рита момиче от 9-и клас. Причината за свадата е момче.

Момиче беше съблечено голо и унижено

Момиче беше съблечено голо и унижено

„Оказа се, че едно от момичетата е харесало снимка в инстаграм на едно момче и това е и поводът да се съберат и да се обяснят защо е станало това. И са преминали съответно към физическа саморазправа. За кратко. Наоколо е имало и други ученици и от друга гимназия е имало ученици, успели са все пак да ги разтърват с помощта и на охраната“, обясни директорът на училището Димитър Ябълкаров.

8 момичета от Варна бият една съученичка

8 момичета от Варна бият една съученичка

Малко преди това седмокласник се оказа със счупена ръка след бой между ученици в Благоевград. Сбиването е станало пред една от елитните гимназии в града. До физическата саморазправа между две групи непълнолетни се стигнало след закани в социалните мрежи. Пострадалият ученик е от Природо-математическата гимназия в Благоевград. Освен него вследствие на сбиването с охлузвания е и деветокласник от същото училище.

Ученичка от 10-и клас в Стара Загора удря и рита деветокласничка

Ученичка от 10-и клас в Стара Загора удря и рита деветокласничка

През 2017 г. бой между ученици до английската гимназия в Пловдив предизвика бурна реакция в социалните мрежи. Заснет бе клип със схватка между двама тийнейджъри, която стана обект на внимание от страна на полицията и на ръководството на елитното училище. Тогава се съобщи, че боят е организиран в социалните мрежи. От полицията обаче отрекоха да става въпрос за организирана среща със залагания. Според полицаите побойниците са от различни училища и са имали конфликт, който решили да разрешат с юмруци.

Особено брутална по отношение на ученическата агресия беше 2016 година. Тогава навръх 15 септември две момичета нападнаха своя връстничка, обвинявайки я, че е правила секс с тяхно познато момче. Докато едната побойничка напада жертвата, удря я, дърпа я за косата и я поваля на земята, другата снима случващото се с телефон и така случаят придоби публичност. В края на потресаващото видео момичетата карат жертвата си да се съблече чисто гола. Впоследствие се оказа, че побойничките са 14-годишни, а подложената на унижение ученичка – на 13.

Бургаски ученички показаха агресия през 2016 г.

Бургаски ученички показаха агресия през 2016 г.

Отново през септември 17-годишно момче беше пребито в двора на гимназията в Исперих заради момиче. Неджатин е нападнат от петима деветокласници, които му потърсили сметка защо контактува в социалните мрежи с тяхна позната. Спорът датирал от няколко месеца по-рано, а пререканието завършило с побой, започнал в голямото междучасие. Накрая Неджатин се оказа със счупен нос и насинено око.

Две ученички от Бургас се сбиха през март същата година, а след мелето едната се оказа в болница.

„Ударих я няколко пъти в главата с меката част на ръката си“, призна дванадесетокласничката Илияна, която прати за лечение своя съученичка след спор между двете. Скандалът тлеел от три месеца преди това, като в социалните мрежи били разменени и заплахи. Накрая се виждат на живо и Илияна замерила Яница с бутилка минерална вода, като последвали и удари.

Цели 8 момичета от Варна пък скочиха на своя съученичка и я пребиха. Клип от бруталното изпълнение се появи в края на септември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене