Деца от Гоце Делчев спасиха живите си коледни елхи, засадиха ги край училището си

Деца от Гоце Делчев дадоха нов живот на коледните си дръвчета. Те засадиха елхите, които по празниците красяха домовете им.

Инициативата е на родители на ученици от 2-ри „а“ клас в Трето ОУ „Братя Миладинови“. Учителите на класа Людмила Червенкова и Славка Жостова споделиха, че децата са откликнали с голямо желание. „И нека следващата година да има повече домове с жива елха и такива дечица, които след това да я засадят и да дадат шанс на нейния живот да продължи и да радва хората. Целта ни е да научим следващите поколения на грижа към околната среда“, допълниха преподавателите.

На събитието присъстваха и майките Даниела Ключкова, Катерина Димитрова и Вили Йосифова. Те пожелаха на учениците „Да растат силни и здрави като дръвчетата“. „След време ще минават оттук и ще си казват „Това е елхата на нашия клас“. Ще се чувстват добре, ще се чувстват сплотени“, коментираха родителите. Доброто дело не свършва с това. Предстои полагането на грижи за дръвчетата и поставянето на табела: „От 2-ри „а“ клас“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене