Кметът Илко Стоянов и Таско Тасков представиха новия старши треньор на ФК „Пирин“ и новия ръководител на ДЮШ

Радослав Митревски е новият старши треньор на ФК „Пирин“ – Благоевград, а Петър Карачоров поема ръководния процес в Детско-юношеската школа на орлетата. Двамата бяха официално представени, по време на пресконференция, от кмета на Благоевград Илко Стоянов и Таско Тасков, изпълнителен директор на благоевградския футболен отбор.
По време на срещата беше презентиран и новият спонсор на ФК „Пирин“, компанията за онлайн залози – 8888.бг.

 

„Радвам се, че в тези тежки времена успяваме да разширим партньорствата и да работим за един добър продукт, който искаме да постигнем всички. Смятам, че марката „Пирин“ е наистина една добра основа, чрез която да покажем как можем да вървим напред. Това е възможно заради съвместните усилия на Общината, на спортния отбор, на инвеститорите. Ключовата дума за развитието на ФК „Пирин“ се нарича партньорство. Смятам, че този клуб трябва да запази зеленото си сърце, но и трябва да бъде отправна точка за футболистите, които искат и могат да се реализират на европейско и национално ниво. Трябва да намерим баланса, така че „Пирин“ да постига своите успехи и същевременно да бъде една платформа за реализация на спортистите на най-високо ниво“, коментира кметът на Благоевград.

Изпълнителният директор на ФК „Пирин Таско Тасков благодари на Илко Стоянов за усилията на Общината, които полага, за да може футболният клуб да се развива.
„Смело мога да определя г-н Стоянов като един от спасителите на ФК „Пирин“, в резултат на всичко, което прави ФК „Пирин“ се движи в правилна посока. Благодаря и на нашите легенди, които веднага след историческата победа над „Лудогорец“, извикахме в кабинета на кмета Стоянов и им съобщихме новите финансови параметри за клуба, които касаят намаляване на възнагражденията им. Футболистите, които на секундата се съгласиха заплатите им да бъдат редуцирани са Николай Бодуров, Петър Занев, Станислав Манолев, Станислав Дяков, Слави Костов. Ако не бяха усилията на кмета Стоянов и футболистите, може би нямаше днес да направим първа тренировка на „Пирин“, заяви Таско Тасков.

На стадион „Христо Ботев“ в Благоевград беше отслужен и водосвет за здраве, след което орлетата направиха и първата си тренировка за сезона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене