Като кмет на селото си пожелавам напук на коварния вирус хората да останат силни и обещавам да виждам в Господинци здрави, усмихнати и щастливи хора и нека 2022 г. носи само щасттие късмет във всеки дом в селото!”,

Пандемията стопи Господинци!

Тежка година изпрати гоцеделчевското село Господинци. 2021 г. се оказа една от най-трудните в историята на населеното място. „Никой от живите жители на селото не помни година с толкова висока смъртност. С десет от своите жители се разделихме завинаги през 2021 г.”, казва кметът на  селището – Ахмед Ходжов.
Местните хора смятат, че основната причина за отрицателния прираст, което се случва за първи път  от 14 години насам, е в пандемията от коронавирус. Четири са новородените в малкото селце,  момичета и 1 момче, които са надеждата на Господинци за по-доброто бъдеще. Както и всички деца от 1 до 18-годишна възраст от всички 510 жители на селото.
„Като кмет на селото си пожелавам напук на коварния вирус хората да останат силни и обещавам да виждам в Господинци здрави, усмихнати и щастливи хора и нека 2022 г. носи само щасттие късмет във всеки дом в селото!”, споделя селският управник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене