Скандално: Масов бой с пияни спортисти в Банско

Изпотрошили заведението, били и брата на собственика. Разследват служителите на реда заради неглижиране на случая

Полицаи от Банско са обект на дисциплинарна проверка заради неглижиране на сериозен инцидент в механата на известен комплекс в курорта. Той се е разиграл в новогодишната нощ.

Точно седмица Struma.com прави опити да стигне до истината по скандалния случай, но мълчанието по темата е пълно.

Това, което регионалното издание успява да разбере е, че навръх Нова година група спортисти, сред които хокеисти, борци, футболисти, празнували в механата на комплекс в Банско настъпването на 2022 година.

Около 2 часа след полунощ, силно опиянени, спортистите започнали да се държат крайно неприлично с персонала на заведението, обиждали, псували, обръщали маси и хвърляли бутилки, с което помрачили празника и на останалите клиенти в заведението. На направена забележка реагирали остро и се заформил масов бой, в който пострадал братът на собственика Малин Бистрин – Стефан.

Стефан Бистрин е с лека телесна повреда, но временно разстройство на здравето.

По време на сбиването на място е извикан полицейски патрул. Униформените пристигнали, видели пораженията, но от компанията им казали, че са се оправили със собственика и брат му, и че всичко е наред.

Полицаите си тръгнали, без да установят самоличността на участниците в сбиването, неглижирайки случая и доверявайки се на твърденията, че враждуващите страни са се помирили, пише още struma. Но когато ченгетата си тръгнали, боят ескалирал на ново. Нанесени са сериозни щети на заведението.

На 1 януари следобед около 14 часа е подаден нов сигнал в полицията с искане лицата да бъдат издирени и задържани, за да понесат отговорността си за случилото се. Само че за тях нищо не се знае, откъде са и кои са. Виждат се на камерите, но това не улеснява работата на полицията.

Грешката на служителите на реда, пристигнали по време на екшъна е, че не са задържани биещите се страни, за установяване на истината и предотвратяване на последващи действия.

Полицаите установили пораженията в механата и чак след поредното си посещение докладвали за случилото се. В момента участниците в боя се издирват, вътрешна проверка ревизира действията на полицаите.

blitz.bg

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене