Ивелин Терзийски: Да има младежки център в съседство на ПСС в Сандански

Пустеещата зала на бившия клуб на СДС, който се намира в сградата зад Старата община (преди години – Дом на учителя, а днес е приютила Клуба на учителите-пенсионери и офиса на Планинската спасителна служба) да се превърне в Младежки център. Това е предложение, направено от съветник Ивелин Терзийски по време на последната сесия на Общински съвет – Сандански.  „По предложението ми нямаше дебат, но кметът Стоянов го прие, като изрази мнение, че друга подходяща сграда е тренировъчната база при Скоковете (батутите), която от години пустее. Мисля, че онова помещение не е толкова удобно и достъпно, а и за ремонтирането му ще са необходими значителни средства“, сподели Ивелин Терзийски.

Той е на мнение, че ако този Младежки център бъде създаден, то би бил многофункционален – място, където всеки млад човек ще може оползотвори пълноценно част от свободното си време с участие в срещи, дискусии и създаване на общински младежки политки.

Центърът ще бъде и естественото място на Общинския младежкия консултативен съвет, който предстои да бъде създаден. Съставът му ще бъде определен със заповед на кмета и ще включва ученици от средните училища в града, представители на НПО и Общинска администрация. Сред функциите на този Съвет ще е и подпомагане на кмета при работата му с младежите от община Сандански.

Сградата, разбира се, трябва да се обнови, като в Бюджет 2022 да се предвидят средства за това. Така Младежкият център, ПСС и Клуба на учителите-пенсионери ще бъдат под един покрив.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене