Акция „Антидрога“ в Пиринско, има задържани

В хода на проведена акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества, от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е констатирано следното:

На 01.01.2022 г. в района на ул. „Христо Ботев“ в гр. Разлог е извършена проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от с 28-годишен мъж от гр. Варна.  В автомобила е намерено и иззето около 0,6 грама кристално вещество, реагиращо положително на метамфетамин, а с техническо средство е установено, че водачът на автомобила шофира след употреба на наркотични вещества. В хода на работата по случая е извършена проверка на нает от лицето апартамент в гр. Банско, където е намерена и иззета около 3,35 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис.

Около 16:20 часа на 01.01.2022 г. в района на ул. „Струма“ в гр. Благоевград, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е проверен 39-годишен благоевградчанин, у когото е намерено и иззето около 0,75 грама бяло, прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин.

В обедните часове на 02.01.2022 г. на ул. „Иван Михайлов“ в гр. Благоевград е проверен лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 41-годишен от с Селище, общ. Благоевград. От полицейските служители са намерени и иззети две топчета, съдържащи около 3,77 грама суха, тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене