Дядо Серафим почерпи в митрополията с пита ученици и студенти

Неврокопският митрополит Серафим покани и посрещна в митрополията ученици, студенти и младежи. На тържеството бе отслужен молебен за здрава, мирна и благодатна 2022 година. Негово високо преосвещенство беше подготвил и богата почерпка. Лично раздели и раздаде вкусна пита, а късметът с паричката се падна на хористката Цветелина Татанова.

Късметът от тортата пък се оказа в чинията на младата химичка Мария Качарова. Почерпката бе съпроводена с беседа с Владиката на различни църковни теми.

Дядо Серафим отбеляза, че в църквата се прави разлика между новата църковна година на 1 септември и календарната година от 1 януари. И в двама случая положителното е, че подтиква към промяна в личен план, смята владиката. И даде пример как много хора си обещават да отслабнат, или да откажат цигарите „От утре“ или от Новата година.

„Да е честита, благословена 2022 година, изпълнена с радост и Божията благословия да бъде над всички вас“, пожела митрополитът.

Малка група гайдари, с ръководител Крум Дамянов, свириха фолклор като поздрав към владиката и всички присъствали на срещата, която е традиционна.

На срещата стана известно, че от Рождественият благотворителен базар пред катедралния храм „Св.Св. Кирил и Методий“ е събрана сумата от 4 хиляди лева. Парите ще послужат за изграждането на параклис в двора на Дома за стари хора в гр. Гоце Делчев, който се намира в бившата казарма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене