ПРОМОЦИЯ: Хотели пуснаха намаления в последната минута, купонът за ЧНГ доста по-евтин

От офертите за празника за резервации в последната минута става ясно, че повечето от хотелите са намалили цените си отпреди коледните празници и вече предлагат пакети за по два, максимум три дни. Намалението на цените, както и на пакетите за празниците дойде, след като част от хотелите останаха празни по Коледа. Един от топ СПА хотелите в района на Правец, който по традиция за Коледа и Нова година е пълен, на тази Бъдни вечер е отчел само 200 заети стаи. От персонала обясниха, че причината е в близо тройно по-високите цени, както и необичайните за постоянните гости пакети от минимум 3 и 4 нощувки. Така на един човек коледните празници са му излизали над 800 лв. и мнозина са се отказали.

За сметка на това пък всички места за почивка, които предлагат минерални басейни и гореща вода в Южна България, са пълни. Читатели на “Телеграф” споделиха, че се опитали да резервират няколко дни преди Нова година и навсякъде отговаряли, че приемат записвания чак след 10 януари, а в района на Разлог и след 16 януари. Стаите в спа хотелите са заети, въпреки че два дни с полупансион на един човек излиза в най-добрия случай 500 лв.

Изключително изгодни са тази година и офертите за празника в съседните страни. Например екскурзия до Ниш с нощувка, закуска и празнична вечеря с жива музика и напитки без лимит, плюс транспорт и посещение на Пирот излиза 125 лв. на човек. Офертата за хотели със СПА и турска баня за три дена с изобилие от храна е 249 лв. на човек, без транспорта. Топ дестинациите за посрещане на Нова година обаче са Северна Африка и Арабския свят. Туроператори в последния момент пуснаха свободни места за Кайро и Хургада за новогодишните празници с директни чартъри на цени от 1199 лв. и 1299 лв. за осем дни на база олинклузив. Въпреки че пътуванията до Арабския свят и Египет в момента са модни, пътешествията до Занзибар все още са сред най-предпочитаните.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене