Братя близнаци арестувани за побоя над полицай в Дупница

Братя близнаци са задържани в РУ – Дупница за участие в мелето в ромският квартал “Гиздова махала” навръх Коледа, в което пострада млад полицай. 18-г. близнаци Христиан и Камен Димитрови са посочени от участници в междусъседския бой, че те са ударили 25-г. полицай Даниел Давидков по главата. Те са задържани във вторник вечерта и са освидетелствани в Спешен център – Дупница. Пострадалият полицай Даниел Давидков е в отпуск по болест и все още се възстановява в болница.

Както “Струма” писа, на Коледа вечерта двама съседи в дупнишкия кв. “Гиздова махала” започват скандал заради направена забележка за висока музика, който прераства в масов бой. След подаден сигнал на тел. 112 на място пристига полицейски патрул. Единият от двамата полицаи обаче е ударен по главата с твърд предмет. За да се защити, се наложило да стреля няколко пъти във въздуха. На място пристигнали още три патрулки, за да установят ред в махалата.

В нощта на масовия бой бяха задържани за 24 часа двама души, на 21 и на 48 г., които са пуснати, тъй като е установено при разпита им, че те нямат нищо общо с нападението над полицая.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене