Общинско предприятие за цветя в Гоце Делчев с приз от Министерство на труда и социалната политика

Oбщинското социално предприятие „Озеленяване и поддържане на територии за обществено ползване“ с оранжерия „Цветен град“ от град Гоце Делчев получи отличие и призово място в категория „Социални иновации, свързани със заетост“ в конкурса за Годишната национална награда за социална иновация. То е сред наградените 11 социални предприятия в България от Министерство на труда и социалната политика в Годишната награда за социална иновация.

Какво означава това признание, коментира управителя Емилия Траханарова. „За нас тази награда е една висока оценка за усилията, които полагаме, за да запазим социалните си цели на въздействие, като едновременно с това се стремим към по-устойчив икономически модел. Тук е мястото да кажа, че ние бяхме единственото общинско предприятие сред наградените участници“.

Екипът на това социално предприятие напълно заслужено се нареди сред победителите за постигане на значимо социално въздействие – заетост и доходи за уязвими групи, които създават по-красива среда и са полезни за себе си  и общността. Постигнат е търсения икономически ефект – собствени приходи от продажба на цветя и предоставяне на услуги на граждани, бизнес, институции.

От предприятието се похвалиха и с първите си пенсионери, на които е даден шанс да получат необходимият им стаж за пенсия.

Също така тази година отгледаните в предприятието цветя са два пъти повече в сравнение с предходната година.За празниците там се продават красиво опаковани саксии с цветя.

Управителят Емилия Траханарова е горда със своите служители и сключените договори за поддръжка на зелените площи на детска градина в гр. Гоце Делчев и МБАЛ „Иван Скендеров“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене