Край пазара в Благоевград ще се изгради и зона за отдих

Работен устройствен план ще се изготви за цялостната промяна на облика на кооперативния пазар в Благоевград. Преди месец и половина Министерският съвет отпусна половин милион лева за разширяване и покриване на откритото тържище в областния център на Пиринско. Идейните проекти предвиждат оформяне на съвсем нова визия на района, която ще обхване и двата бряга на река Бистрица, а не само този, където в момента е откритият кооперативен пазар. Предвижда се и изграждането на красива зона за отдих на жителите и гостите на града.

„Ще започнем още в началото на следващата година с проектиране на цялото пространство, включително и облагородяване на пространството на отсрещната страна на реката, където съм разпоредил събаряне на временните обекти, за да се направи градинка с обществена тоалетна”, коментира кметът Илко Стоянов. Той е категоричен, че няма да взима еднолични решения.

Проектирането на цялото пространство ще се възложи чрез поръчка на специалисти и ще се представи за одобрение на обществеността. Градоначалникът смята, че за района трябва да има цялостна визия, а не да се правят нещата „на парче“. Искам да има ясна концепция за района, която да е свързана с цялостното развитие на града. Сумата от 500 000 лв. е крайно недостатъчна, но проектът ще се реализира на етапи, като за всеки от тях ще се търси допълнително финансиране.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене