Без категория

ДПС СПРЯ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЕКТ НА КЮСТЕНДИЛ

протест
Движението на Доган не може да прости на кюстендилци, че бранят историческото си наследство
Преди две години Община Кюстендил спечели проект за подмяна и изграждане на водопроводната и канализационна мрежа на стойност 88 милиона лева. В обхвата на дейностите влизат както град Кюстендил, така и 3 от най-големите села в общината – Слокощица, Жиленци и Лозно, където трябваше да бъде изградена канализационна мрежа и изцяло нов водопровод. Това е проектът, който щеше да бъде най-голямата инвестиция в Кюстендил до момента. Дължината на ВиК мрежата, която ще бъде обхваната, е: канализация – 92 км, водопровод – 80 км. По него трябваше да бъдат разкрити повече от 300 работни места и жителите на Кюстендил и на тези три села да имат качествена услуга, вместо от чешмите да тече кална вода.
С встъпването в длъжност на Искра Михайлова от квотата на ДПС като министър на околната среда и водите в кабинета Орешарски проектът на Община Кюстендил за водопроводната и канализационна мрежа беше замразен и Министерството на околната среда и водите бави с
ъгласуването на предпроектното проучване. Така вместо да имат по-качествена услуга и по-евтина вода, около 50 хил. души от общината плашат за скъпа услуга с по-ниско качество.
Вероятно това е „елегантен” начин ДПС да си отмъсти на кюстендилци за това, че не позволяват джамиите в града да бъдат взети от Мюсюлманското вероизповедание и да станат действащи. А след като блокира и спря цялата европейска програма „Околна среда” за България и така лиши страната от милиарди лева инвестиции, ексминистърката Искра Михайлова избяга и се скри в Брюксел. А заради протеста и решителния отказ на местната власт и на гражданите на Кюстендил да си дадат джамиите, които са със статут на културни паметници, на Мюсюлманското вероизповедание, най-големият кюстендилски проект бе спрян.
От общината са категорични, че първата работа на следващото правителство трябва да бъде да възстанови работата по оперативните европрограми и да престане със саботирането на дейностите по проекта за водопровода и канализацията в Кюстендил и селата. Защото днес Община Кюстендил и 50 хиляди души от жителите на общината са заложници на интригите на ДПС и на Мюсюлманското вероизповедание, които трябва да бъдат прекратени веднага.
 Снимка: Кюстендилци протестираха срещу посегателствата на Мюсюлманското вероизповедание и ДПС реши да им отмъсти, като спря най-големия проект на общината.
Автор: Н/www.nablyudatel.com/

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене